Testiran ponos srpske odbrambene industrije nora B-52

Izvor: RTS, 21.Nov.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testiran ponos srpske odbrambene industrije "nora B-52"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prisustvovali su na artiljerijskom poligonu, zajedno sa domaćinima, testiranju samohodne haubice "nora B-52", kalibra 155 milimetara.
Bila je to prilika da se jedan od najboljih proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i inovacija odbrambene industrije Srbije, u praktičnom dejstvu i u najboljem svetlu, prikaže partnerima u UAE, a nakon testiranja, ministar Vulin je izjavio da "Jugoimport SDPR" ima sve razloge da bude veoma ponosan i zadovoljan, imajući u vidu da je taj najznačajniji proizvodni projekat – "nora B-52" kalibra 155 milimetara, pokazan pred domaćinima iz UAE.

"Ona je u svim segmentima koji su danas testirani pokazala izuzetne karakteristike i kada je u pitanju domet i kada je u pitanju preciznost, njeno kretanje i manevarske sposobnosti, brzina reakcije. Svi parametri su pokazali da je 'nora' jedan izuzetan proizvod i da, stoga, imamo razloga da očekujemo da ćemo na svetskom tržištu i na tržištu UAE imati značajne uspehe", rekao je ministar odbrane.
Vulin je naglasio da veruje da su domaćini veoma zadovoljni, te da se možemo nadati uspešnom nastavku daljeg testiranja.
"Nora-B-52 M-15" je samohodna top-haubica namenjena za vatrenu podršku sopstvenih jedinica koju ostvaruje snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama i smatra se jednim od najuspešnijih proizvoda srpske odbrambene industrije.

U toku dvodnevne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde je dočekan uz najviše počasti, ministar Vulin se juče u Abu Dabiju sastao sa državnim sekretarom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata – Muhamedom Ahmedom el Bavaridijem el Falasijem, načelnikom Generalštaba Oružanih snaga UAE – general-potpukovnikom Hamadom Muhamedom Tanijem el Rumaitijem i komandantom Kopnene vojske Oružanih snaga te zemlje – general-majorom Salehom Muhamedom Salehom el Amerijem.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arapima predstavljena Nora, ponos naše namenske

Izvor: Mondo, 21.Nov.2017

Jedan od najboljih proizvoda i inovacija odbrambene industrije Srbije, u praktičnom dejstvu i u najboljem svetlu, prikazan je partnerima u UAE...Foto: Ministarstvo odbrane Srbije..Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koja boravi u zvaničnoj poseti...

Nastavak na Mondo...

Vulin u UAE, testirana srpska NORA B-52 VIDEO

Izvor: B92, 21.Nov.2017

Samohodna haubica NORA B-52, kalibra 155 milimetara, proizvedena u Srbiji, testirana je u UAE, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije...Na artiljerijskom poligonu prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i rekao da su "svi parametri pokazali da je NORA izuzetan proizvod i da, stoga,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.