Sve je dobro, vojnici su ponosni

Izvor: B92, 09.Maj.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve je dobro, vojnici su ponosni"

Potpukovnik Vojske Srbije Vladmir Vukajlović kaže da je prema prvim ustiscima na paradi u Moskvi sve prošlo dobro i da se vojnici osećaju ponosno.

''Prvi utisci su da je sve prošlo kako treba i kako je zamišljeno'', rekao je Tanjugu Vukajlović, komandant gardijskog bataljona garde VS koji je u Moskvi bio u ulozi komandanta nacionalnog ešalona VS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Gardijska brigada Vojske Srbije prodefilovala je moskovskim Crvenim trgom gde je danas održana najveća u istoriji Parada pobednika povodom 70. godišnjice od oslobodjenja od fašizma

Kako navodi, po onome što je komandant garde rekao sve je bilo uredu, a dobili su i pohvalu od ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua.

Vukajlović je istakao da mu je drago da je sav uložen trud, a kako kaže bilo je dosta prolivenog znoja, dao rezultate i isplatio se.

On je podsetio da u Moskvi boravi 75 oficira, podoficira i vojnika, a da je Crvenim trgom pošlo njih 70.

''Ne znam šta da kažem. Najveća parada koja je do sada bila, 70 godina jubileja i prvi put da Vojska Srbije učestvuje na ovakvoj paradi u ovolikom broju'', rekao je Vukajlović,

Na moskovskom Crvenom trgu danas je održana najveća u istoriji Parada pobednika, povodom 70. godišnjice od oslobodjenja od fašizma.

Vvrhovni komandant oružanih snaga i predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da danas silom nametnuta rešenja ometaju svetski razvoj i da je zato zadatak Rusije da stvori jednakost svih naroda.

Predstavljajući vojnike 10 zemalja koji učestvuju na paradi, Putin je predstavio i Gardijsku brigade Vojske Srbije koja je prodefilovala, rekavši da su hrabri otpor fašizmu pokazali i Srbi.

Početak parade su označila zvona sa sahat kule istočnog krila u Kremlju, a zatim je komandant kopnene vojske izvršio je smotru.

Na paradi je učestvovalo i više od 140 borbenih aviona i helikoptera.

Na koji način je u Srbiji obeležen dan pobede nad nacizmom, možete pogledati - ovde.

Podsećamo, na današnji dan pre 70 godina nacistička Nemačka kapitulirala je u Drugom svetskom ratu. Od tada se 9. maj širom sveta slavi kao Dan pobede nad fašizmom, a na ovom linku možete više pročitati o sukobu tokom Drugog svetskog rata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.