Izvor: RTS, 13.Jun.2021, 20:52

Srpska zastava na karauli na Košarama

Zastava Srbije, među više zastava Albanije, prizor je sa oštećene zgrade karaule bivše vojske Jugoslavije na Košarama, na objavljenoj fotografiji na Instagram nalogu “karaula_kosare”.
"Čuvena karaula Košare! Svaka čast našem pratiocu koji je na karaulu istakao njenu pravu zastavu", navodi se u objašnjenju fototografije.

Karaula Košare nalazi se na granici sa Albanijom, oko koje su tokom sukoba 1999. godine vođene velike borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pripadnika tadašnje vojske Jugoslavije sa jedne i pripadnika tzv. OVK i NATO avijacije sa druge strane.
Albanski mediji su objavljujujući fotografiju naveli da je snimljena i objavljena nekoliko dana posle 22. godišnjice završetka jedne od "najslavnijih bitaka OVK".
Upućuju kritike posleratnim vlastima u Prištini, tvrdeći da fotografija sa Košara prikazuje sramotno stanje karaule, na čijem je vrhu srpska zastava dodaju da su postojeće albanske zastave pocepane.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   NATO

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosovska policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Izvor: RTS, 13.Jun.2021

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave. . Kosovska policija oglasila se povodom vesti da se srpska zastava našla na oštećenoj zgradi karaule bivše...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.