Šest stvari koje morate znati o helikopteru Mi-35M

Izvor: RTS, 07.Dec.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest stvari koje morate znati o helikopteru Mi-35M

Na aerodromu u Batajnici predstavljeni su novi helikopteri Vojske Srbije. Najveću pažnju izazvale su letelice Mi-35M koje su nedavno stigle iz Rusije. Reč je o izvoznoj verziji čuvenog helikoptera Mi-24. Ovo su šest stvari koje karakterišu novi helikopter Vojske Srbije.

Oklop
Ono po čemu se izdvaja helikopter >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mi-35M i zbog čega ga zovu "leteći tenk" je oklop. Glavni sistemi, motor, rotor, kabina i piloti su zaštićeni.
Namena
Prvenstveno je namenjen za protivoklopnu borbu, ali je osposobljen i za druge zadatke kao što su transport ljudi i tereta i izviđanje iz vazduha.
Naoružanje
Na helikopteru je ugrađen top kalibra 23 mm i sistem za upravljanje vatrom. Na svakom krilu može da nosi širok dijapazon naoružanja, uključujući dodatne topove, nevođene i vođene rakete.
Karakteristike
Mi-35M ima maksimalnu brzinu od 310 kilometara na čas i operativnu visinu od 5.400 metara.
Ko ga koristi?
Na sajtu "Rosvertola", firme koja proizvodi Mi-35M, navedeno je da go koriste vazduhoplovstva Rusije, Venecuele, Brazila i Azerbejdžana. Ipak, najavljene su nove isporuke drugim državama.
Borba u složenim uslovima 
Helikopteri će moći da budu upotrebljeni u borbi u dnevnim i noćnim uslovima, kao i u složenim meteorološkim uslovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.