SRPSKI MIROVNJACI U BAZI STEFAN NEMANJA NA KIPRU

Izvor: Kurir, 24.Okt.2011, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI MIROVNJACI U BAZI "STEFAN NEMANJA" NA KIPRU

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj misiji UN na Kipru preuzeli su protekle nedelje od slovačkog kontigenta bazu koja je dobila novo ime - "Stefan Nemanja", saopšteno je iz Vojske Srbije.

Tokom privremenog zajedničkog angažovanja pripadnika dve vojske, slovački vojnici upoznali su srpske mirovnjake sa dužnostima i obavezama na ovoj bazi.

Vojska Srbije u misiji UN na Kipru učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa jednim štabnim oficirom, dvojicom vojnih posmatrača, šest članova patrole i 36 pripadnika pešadijskog voda, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Uz Kipar, pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane angažovani su i u mirovnim misijama UN u Liberiji, Obali Slonovače, Libanu i u Kongu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.