Ruma: Vojska prizemljila mali avion

Izvor: B92, 09.Maj.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma: Vojska prizemljila mali avion

Beograd -- Lovačka avijacija Vojske Srbije prizemljila je jutros mali sportski avion italijanske proizvodnje koji je povredio vazdušni prostor Srbije.

U Upravi za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Srbije rečeno je da je u trenutku kada je avion primećen podignut "dežurnI par" lovačkih aviona sa aerodroma u Batajnici.

Pilot je oko 9. 30 sati spustio avion na mali aerodrom u selu Veliki Radinci kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sremske Mitrovice, navedeno Ministarstvu odbrane.

"Obaveštenje da je ta letelica u vazdušnom prostoru Srbije stiglo je iz Hravatske, a odmah su podignuta dva dežurna lovačka aviona sa aerodroma Batajnica", rekao je načelnik Uprave Ministarstva odbrane za odnose s javnošću pukovnik Milisav Pajović.

On je precizirao da je pilot tog aviona sam sleteo jer mu je, po prvim informacijama, nestalo gorivo.

Pajović je rekao i da je pilot naveo da je leteo u Smederevo kako bi dovezao sina, ali da nije jasno "kako je preleteo celu Hrvatsku i ušao u Srbiju" bez najave.

On je dodao i da dalju istragu o toj letilici vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz PU Sremske Mitrovice Tanjugu je rečeno da je avion prinudno sleteo usled nedostatka goriva i spustio se na sportski aerodrom kod Sremske Mitrovice.

Inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije izašli su u kontrolu da bi utvrdili činjenice povodom prizemljenja sportskog aviona, kazali su agenciji Beta u Direktoratu.

Kako su istakli, inspektori su, posle informacije koju je Direktorat dobio od Agencije za kontrolu letenja, otišli na teren kako bi na mestu događaja utvrdili činjenice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prizemljen sportski avion

Izvor: RTS, 09.Maj.2012

Mali sportski avion italijanske proizvodnje, koji povredio vazdušni prostor Srbije, prizemljila lovačka avijacija Vojske Srbije. Nije jasno "kako je pilot preleteo celu Hrvatsku i ušao u Srbiju" bez najave, kažu iz Ministarstva odbrane. ..Lovačka avijacija Vazduhoplovstva Vojske Srbije prizemljila...

Nastavak na RTS...

Italijanski sportski avion "zalutao" u Srbiju

Izvor: Mondo, 09.Maj.2012

Sportski avion italijanske proizvodnje jutros je povredio vazdušni prostor Srbije a pilot je oko 9. 30 sati sleteo na mali aerodrom u selu Veliki Radinci kraj Sremske Mitrovice, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Nastavak na Mondo...

Italijanski pilot povredio vazdušni prostor Srbije

Izvor: Politika, 09.Maj.2012

„Migovi 21” poleteli u presretanje, avion TL-96 sleteo na aerodrom Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice..Sportski avion tipa TL-96, kojim je pilotirao državljanin Italije koji nije imao odobrenje za ulazak u vazdušni prostor Srbije, sleteo je juče oko 9.30 časova na sportski aerodrom Veliki Radinci...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.