Prvi put: Vežbaće Vojska Srbije i Vojska Kine

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put: Vežbaće Vojska Srbije i Vojska Kine

Beograd -- Naredne godine biće održana prva zajednička vežba oružanih snaga Srbije i Kine.

To je potvrđeno na sastanku ministra odbrane Aleksandra Vulina sa potpredsednikom kineske Centralne vojne komisije generalom Džang Jousjiem.

Kako je danas prenelo Ministarstvo odbrane, sagovornici su tokom sastanka u Pekingu ocenili da je ;mesec dana nakon posete generala Džanga Beogradu, primetan "veliki napredak na polju bilateralne vojne saradnje koja je konkretizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novim projektima i planovima koji će se realizovati u skorijoj budućnosti".

Ocenjeno je da se vojno-tehnička saradnja odvija planiranom dinamikom i najavljeno da će pored zajedničke vežbe, saradnja biti razvijana i u oblasti vojne medicine, ABHO i sajber bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naredne godine prva zajednička vežba oružanih snaga Srbije i Kine

Izvor: Danas, 22.Okt.2019

Naredne godine biće održana prva zajednička vežba oružanih snaga Srbije i Kine, potvrdjeno je na sastanku ministra odbrane Aleksandra Vulina sa potpredsednikom kineske Centralne vojne komisije generalom Džang Jousjiem. Članak Naredne godine prva zajednička vežba oružanih snaga Srbije i Kine...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.