Prezentacija o tematskim muzejima Tel Aviva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2022, 21:16

Prezentacija o tematskim muzejima Tel Aviva

Prezentacija o tematskim muzejima Tel Aviva, kao i to šta spaja Izrael i Srbiju predstavljeno je u Jevrejskoj opštini. Govorilo se i o znamenitim ličnosti koje potiču iz Srbije, a ostavile su značajan trag u istoriji Izraela.

Jedan od gradova sa najviše muzeja i galerija u svetu Tel Aviv je zaintrigirao učesnike svojim institucijama od značaja za kulturu.

Osim galerija umetnosti, Tel Aviv krase Muzej novčića i knjiga, Muzej Biblije, Muzej nezavisnosti, Muzej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savremene umetnosti u Tel Avivu, Muzej Vojske i muzej dijamanata.

„Zemlju Srbiju povezuje zajedno sa Izraelom kultura dva naroda, istorija dva naroda, i ono što je najbitnije mentalitet dva naroda“, ističe Marko Fišer, menadžer u turizmu.

Tradicija pobratimljenih gradova kod nas ima dugu i neprekidnu tradiciju, a prilog tome govori da su Beograd i Tel Aviv postali bratski gradovi još 1990. godine.

„To znači razmena studenata, razmena nekih dešavanja, razmena sportista. U Makabi Tel Avivu momentalno igra šest igrača koji su poreklom iz Srbije i trener je srpskog porekla“, napominje Marko Fišer, menadžer u turizmu.

"Istaknuti političar i novinar u Izraelu Tomi Josef Lapid nikad nije zaboravio svoje detinjstvo provedeno u Srbiji. Čin prijateljstva i priznanja onom koji je preživeo holokaust i postao važna ličnost u svetu politike i medija, ogleda se u tome što je Novi Sad dobio naziv ulice po njemu. Čovek po imenu Teodor Hercel koji je osnivač i inicijator zemlje Izrael njegovo poreklo vuče iz Zemuna. A gospodin Toni Lapid koji je bio ministar u izraelskoj vladi, a današnji njegov sin Jair Lapid je u parlamentu Izraelskom, rođen je u Novom Sadu“, kaže Marko Fišer.

U svetlu razvijanja prijateljskih odnosa naroda Srbije i Izraela u planu je da se održi obilazak jevrejskih znamenitosti u Novom Sadu.


Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.