Predstavljene srpske puške, oklopna vozila, bespilotne letelice...

Izvor: RTS, 08.Apr.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljene srpske puške, oklopna vozila, bespilotne letelice...

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su na poligonu Nikinci generalnoj probi prikaza dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme, sa izvršenjem bojevog gađanja.
Na generalnoj probi prikazane su mogućnosti naoružanja i vojne opreme srpske proizvodnje, koje razvija Vojnotehnički institut, kao i fabrike iz grupacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Odbrambene industrije Srbije i "Jugoimport SDPR".

Reč je o domaćim puškama, bacačama granata, oklopnim vozilima, raketama, bespilotnim letelicama...
"Izuzetno sam zadovoljan današnjim prikazom i gađanjem. Mislim da će imati šta da se vidi na samoj vežbi, koja nas uskoro očekuje, i da će javnost biti ponosna na našu odbrambenu industriju", rekao je ministar Đorđević nakon generalne probe prikaza.

Dodao je da Ministarstvo odbrane neprekidno ulaže napore da se fabrikama iz grupacije Odbrambene industrije Srbije omogući povećanje plasmana na strana tržišta.
"Prošle godine izvoz je iznosio 484 miliona dolara, a očekujemo da će ove godine biti oko 510 miliona dolara. Ono što je najbitnije jeste da u ovoj godini Vlada Republike Srbije predviđa nove investicije u našu namensku industriju. Time ćemo dobiti nova radna mesta, povećanje izvoza i obima proizvodnje, koji će doprineti tome da i naša vojska dobije neka sredstva u ovoj godini", istakao je ministar Đorđević.

Učesnici bojevog gađanja postigli su odlične rezultate, sve mete su pogođene, na čemu su im ministar odbrane i načelnik Generalštaba čestitali nakon završetka generalne probe.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvoz naoružanja skoro pola milijarde dolara

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2017, 12:38

NIKINCI, Izvoz namjenske industrije Srbije u prošloj godini dostigao je 484 miliona dolara, tvrdi ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević koji očekuje da u ovoj godini vrijednost izvoza naoružanja i vojne opreme premaši pola milijarde dolara.   Ministarstvo odbrane Srbije neprekidno ulaže napore...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.