Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2020, 14:30

Predsedniku sindikata “Sloga” u Vojsci Srbije zapaljena kuća

BEOGRAD

Predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavlovću jutros je oko 01.45 h zapaljena kuća na adresi Vojni sportski centar – Surčin, gde živi kao vojni zakupac, saopštio je sindikat “Sloga”.

“U trenutku požara u kući se nalazio Pavlović, koji je samo pukom srećom ostao nepovređen, jer je zbog jakog laveža pasa uspeo da se probudi i spasi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << život iz objekta koji je totalno izgoreo. Na licu mesta se još uvek nalazi više vatrogasnih vozila koja saniraju požar, a po odluci nadležnog tužilaštva vršiće se uviđaj.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je požar podmetnut od strane sprege aktuelne vlasti i kriminala, na šta ukazuje više indicija i traže hitnu reakciju državnih organa, podršku javnosti u vidu pritiska za pronalazak počinica, nalogodavaca i njihovo privođenje pravdi.

Da je požar podmetnut, ukazuju činjenice da je Pavloviću poslednjih dana od njegovih nadređenih više puta sugerisano da smanji svoje sindikalne aktivnosti, da ne istupa saopštenjima, intervjuima u javnosti i pisanjem po društvenim mrežama. Podsećamo, nakon opširnog intervjua u listu “Svedok” protiv Pavlovića je pokrenuta disciplinska prijava.

Takođe, tokom vanrednog stanja i pandemije Dejan Pavlović je u ime sindikata i članova podneo krivične prijave protiv komandanta poligona “Pasuljanske livade” potpukovnika Nebojše Lojpura i komandanta 2. Centra za obuku u Valjevu pukovnika Zorana Smiljanića zbog propuštanja mera da preduzmu propisane mere za čuvanje života i zdravlja ljudi zaposlenih u Vojsci Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” izražavaju sve veću bojazan za situaciju u zemlji, gušenju demokratskih sloboda i odnos vlasti prema bilo kakvoj kritici.

Šta još da očekujemo nakon paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u Grockoj, paljenje automobila poštenim policajcima, bakljade huligana po krovovima, ubacivanja zapaljivih krpa po ulazima u zgrdama tokom izražavanje nezadovoljstva građana lupanjem u šerpi…?” navodi se u saopštenju tog sindikata.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.