Poslata molba za izručenje Tomora Morine

Izvor: RTS, 30.Jul.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslata molba za izručenje Tomora Morine

Ministarstvo pravde Srbije podnelo je Severnoj Makedoniji molbu za izručenje Tomora Morine, bivšeg pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.
Morina je prošle sedmice uhapšen na graničnom prelazu Blace - Đeneral Janković, po Interpolovoj poternici Srbije koja ga traži zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništa na Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Metohiji.

Istragu protiv njega u Srbiji vodi Tužilaštvo za ratne zločine.
Uz molbu za izručenje Srbija treba da dostavi i dokumentaciju o tom predmetu, a odluku o ispunjenosti uslova za izručenje doneće makedosnko pravosuđe.
Konačnu odluku o molbi Srbije donosi makedonski ministar pravde. Hapšenje Morine izazvalo je reakcije i na Kosovu i u Makedoniji.
Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da će u ovom slučaju poštovati zakon, a albanske političke stranke u toj zemlji su tražile puštanje Morine na slobodu.
Puštanje na slobodu bivšeg pripadnika tzv. OVK tražio je i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je rekao da Priština neće dozvoliti izručenje Morine Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslata molba Severnoj Makedoniji za izručenje Tomora Morine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2019

Ministarstvo pravde Srbije podnelo je Severnoj Makedoniji molbu za izručenje Tomora Morine, bivšeg pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, rečeno je danas Tanjugu u tom ministarstvu...Morina je prošle sedmice uhapšen na graničnom prelazu Blace - Đeneral Janković, po Interpolovoj poternici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MAKEDONCI UHAPSILI ALBANCA OPTUŽENOG ZA RATNE ZLOČINE! Srbija očekuje IZRUČENJE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2019

Ministarstvo pravde Srbije podnelo je Severnoj Makedoniji molbu za izručenje Tomora Morine, bivšeg pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, rečeno je danas Tanjugu u tom ministarstvu...Morina je prošle sedmice uhapšen na graničnom prelazu Blace - Ðeneral Janković, po Interpolovoj poternici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.