Obuka rezervnog sastava u jedinicama Vojske Srbije

Izvor: Vostok.rs, 21.Okt.2021, 10:58

Obuka rezervnog sastava u jedinicama Vojske Srbije

  Skoro 300 rezervista pešadijskih, artiljerijskih i logističkih specijalnosti osposobljavaju se za kvalitetno i samostalno izvršavanje namenskih zadataka u okviru svojih rodova i službi.   U jedinicama Kopnene vojske lica iz rezervnog sastava se obučavaju za borbenu upotrebu samohodnih višecevnih lansera raketa 128mm M-77 „oganj“ i uvežbavaju taktičke radnje i postupke u okviru posluge ovog modernizovanog artiljerijskog sistema.   Istovremeno, u jedinicama Komande za obuku realizuje se obuka rezervnog sastava logističkih specijalnosti, koji svoja znanja obnavljaju kroz praktičan rad na poslovima iz domena logistike, prevashodno na rekonzervaciji i opravci motornih vozila, medicinskom zbrinjavanju i pripremi hrane.   Osim osposobljavanja logističkog kadra, realizuje se i obuka rezervnog starešinskog sastava jedne brigade i tri pešadijska bataljona, tokom koje se uvežbava štabni rad u procesu donošenja odluka za organizovanje i izvođenje vojnih operacija.      Ova planska obuka, pre svega ima za cilj da lica iz rezervnog sastava obnove znanja koja su stekla tokom odsluženja vojnog roka, ali i da se upoznaju sa savremenim načelima upotrebe jedinica i obuče za rad sa sredstvima koja se sada nalaze u naoružanju Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Obuka rezervnog sastava u jedinicama Vojske Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 21.Okt.2021

U jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku realizuje se višednevna obuka lica iz rezervnog sastava Vojske Srbije za različite vojnoevidencione specijalnosti. Skoro 300 rezervista pešadijskih, artiljerijskih i logističkih specijalnosti osposobljavaju se za kvalitetno i samostalno izvršavanje...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.