Obeleženo 106. godina od Cerske bitke

Izvor: Vostok.rs, 19.Avg.2020, 20:29

Obeleženo 106. godina od Cerske bitke

 
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je danas venac kod spomen-kosturnice u okviru  spomen-kompleksa „Cerska bitka“ u Tekerišu kod Loznice, povodom obeležavanja 106. godišnjice od Cerske bitke. Državnu ceremoniju polaganja venaca predvodio je izaslanik predsednika Republike Aleksandra Vučića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Organizator državne ceremonije je Vlada Republike Srbije - Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. Kod spomen-kosturnice u Tekerišu vence su položili predstavnici gradova Loznica, Šabac i Krupanj, institucija, organizacija i udruženja koja neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije. Cerska bitka, koji se odigrala tokom avgusta 1914. godine, predstavlja jednu od najznačajnijih i najvećih pobeda Srpske vojske u čitavom toku Prvog svetskog rata. To je, istovremeno, i blistav primer taktički dobro osmišljene i ostvarene vojne operacije. Ostvarivši pobedu u znamenitoj Cerskoj bici pripadnici Srpske vojske predvođeni generalom Stepom Stepanovićem pružili su primer bezmerne hrabrosti i patriotizma koji je ostao utkan u kolektivnu svest nacije sve do naših dana.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Đorđević: Nema porasta broja otkaza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2020, 08:42

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da uprkos pandemiji korona virusa u Srbiji nema skoka u broju otkaza u odnosu na prošlu godinu...On je gostujući na Radio-televiziji Srbije rekao da je zabeleženo skoro 7.000 novozaposlenih u odnosu na prošlu godinu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.