Novine u komandovanju Specijalnom brigadom

Izvor: RTS, 02.Apr.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novine u komandovanju Specijalnom brigadom

Specijalna brigada Vojske Srbije od danas je pod neposrednom komandom načelnika Generalštaba.
Promena položaja Specijalne brigade doneta je na osnovu smernica predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, Aleksandra Vučića, datih na Analizi operativnih sposobnosti Vojske Srbije za 2017. godinu, kako bi se povećala brzina reagovanja i pojednostavila linija komandovanja najeletnije brigade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske Srbije.

Ovakav način komandovanja praksa je u sličnim jedinicama u većini armija u svetu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su Specijalnu brigadu u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu.
Obraćajući se okupljenim pripadnicima Specijalne brigade, Vulin je istakao da "kada se kaže teško, muka, biće prvi, misli se na njih, na svakoga od njih".
"Vi znate da u teškim, i u najtežim časovima, oni koji su koračali pre vas, i vi sa njima, nikada niste učinili pogrešan izbor. U ratovima koji su Srbiji nametnuti, ratovima koje nismo tražili, pokazali ste da ste dostojni sećanja na slavne pretke", naglasio je ministar Vulin.
Prema njegovim rečima, danas, stojeći pred pripadnicima Specijalne brigade, svi osećaju ponos, što su sabrani, jedinstveni, sigurni i snažni.
Dodao je da se po naređenu vrhovnog komandanta Vojske Srbije o pripadnicima Specijalne brigade posebno vodi računa i kada je u pitanju materijalni položaj, obuka, oprema, položaj u okviru Vojske, jer su ono najbolje što imamo.

Načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da danas bude u Specijalnoj brigadi, među istinskim i vrhunskim profesionalcima.
"Pred vama će biti zadaci od strategijskog nivoa i karaktera, a vaša jedinica kao jedina ovakve vrste u Vojsci Srbije, posebno je organizovana, obučena i opremljena da u izvršavanju svojih specijalnih borbenih i neborbenih, bezbednosno-obaveštajnih zadataka, koji proizilaze iz strategije odbrane i vojne doktrine, može sa uspehom da odgovori i suprotstavi se savremenim izazovima, rizicima i pretnjama", naglasio je general Mojsilović.
Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, podsećajući da je Specijalna brigada formirana 2006. godine, a u sastavu Kopnene Vojske bila od 2007. do danas, elitni je deo Vojske Srbije.
"Uspešno ste završili sve redovne i vanredne zadatke koje je vaša brigada dobila od Komande Kopnene vojske, ali i sve one koje je Kopnena Vojska dobila od načelnika Generalštaba, ministra odbrane i predsednika Republike Srbije. Čestitam vam na stručnosti, hrabrosti i požrtvovanosti, kao i dostojnom predstavljanju pripadnika Vojske Srbije i podizanju njenog ugleda", poručio je okupljenim pripadinicima Specijalne brigade general-potpukovnik Milosav Simović.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalna brigada od danas pod neposrednom komandom načelnika Generalštaba VS

Izvor: Danas, 02.Apr.2019

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Specijalna brigada Vojske Srbije (VS) od danas pod neposrednom komandom načelnika Generalštaba VS, kako bi se "povećala brzina reagovanja i pojednostavila linija komandovanja najelitnijom brigadom Vojske Srbije". Članak Specijalna brigada od danas pod neposrednom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.