Novinar Ivan Lovrić dobitnik nagrade lista Odbrana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar Ivan Lovrić dobitnik nagrade lista Odbrana

BEOGRAD -

Novinar dnevnog lista Večernje Novosti Ivan Lovrić ovogodišnji je dobitnik nagrade lista Odbrana "Ivan Marković", koja mu je danas uručena na svečanosti u Domu Vojske Srbije.

Lovrić je nagrađen za tekst "Marijan Jelen brži od zvuka", objavljen 28. oktobra 2012. godine, o probnom pilotu Marijanu Jelenu, koji je domaćim avionom "orao jurišnik" probio zvučni zid 1984.

godine, i letačkoj tradiciji u njegovoj porodici.

Priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za najuspešnijeg saradnika Odbrane u 2012. godini dobio je general u penziji i publicista Krsman Milošević, koji je najviše pisao o srpskoj istoriji i Prvom svetskom ratu, a najbolja novinarka Odbrane u prošloj godini bila je Biljana Miljić.

Nagrada "Ivan Marković" za najbolje medijsko izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ustanovljena je 2007. godine u znak sećanja na novinara lista Vojska Ivana Markovića, koji je 2003. godine umro u 43. godini.

Na svečanosti u Domu vojske uručena su i priznanja najboljim sportistima Vojske Srbije.

Najuspešnija sportiskinja je razvodnica Mariana Lukić-Čegar, koja je prošle godine postigla zapažzene rezultate u maratonu, a najuspešnija sportska ekipa Vojske Srbije je tim Komande za obuku u vojnom višeboju, kome je nagradu uručio načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.

Medija centar Odbrana, čiji je deo i list Odbrana, obeležio je danas svoj dan, ustanovljen u znak sećanja na 24. januar 1879. godine, kada je izašao prvi broj vojnog lista Ratnik, koji su kasnije nasledili Narodna armija, Front i Vojska.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.