Nastavlja se ekshumacija Srba stradalih u Oluji

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se ekshumacija Srba stradalih u "Oluji"

Na području Karlovačke županije otpočela je ekshumacija preostalih grobnih mesta na kojima su pokopani ostaci žrtava srpske nacionalnosti, koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja".
Očekuje se da će proces ekshumacije na tom području trajati četiri radna dana, a od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka biće uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštila Komisija za nestala lica Vlade Srbije, ekshumaciju su otpočeli nadležni organi sa preostalih registrovanih grobnih mesta.
Nastavak ekshumacija posebno je važan za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih.
Sprovođenjem ekshumacija nadležni organi Hrvatske, nastavljaju proces ekshumacija grobnih mesta u kojima su pokopane žrtve stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja".
U skladu sa potpisanim međudržavnim dokumentima sa Hrvatskom, ekshumacijama u svojstvu posmatrača prisustvuju i predstavnici Komisije za nestala lica Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Karlovačkoj županiji počela eshumacija grobnih mesta stradalih u „Oluji“

Izvor: Danas, 16.Okt.2018

Na području Karlovačke županije, nadležni organi Hrvatske, otpočeli su danas proces ekshumacija, sa preostalih registrovanih grobnih mesta, na kojima su pokopani posmrtni ostaci žrtava srpske nacionalnosti koje su stradale u akciji hrvatske vojske i policije „Oluja”, saopštila je Komisije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.