Naša stvar je gde ćemo da raspoređujemo vojsku

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 11:33

"Naša stvar je gde ćemo da raspoređujemo vojsku"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji sa Jensom Stoltenbergom da je Vojska Srbije profesionalno obavljala zadatke.

Kako je rekao, što se tiče Vojske Srbije, ona je profesionalno obavljala zadatke.

"Nikada nije prekoračila svoja prava i ovlašćenja. Uvek je imala korektne odnose sa KFOR i NATO. A gde ćemo i kako ćemo, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i zakonima ove zemlje a ne ugrožavajući nikoga na bilo koji način, mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da raspoređujemo našu vojsku to je naša stvar".

Vučić je naglasio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da naređenja ne primamo ni od koga.

Podsetimo, predsednik Srbije danas je razgovarao sa generalnim sekretarom Severnoatlantske alijanse Jensom Stoltenbergom, a nakon njihovog sastanka, Stoltenberg će se sastati i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MINISTAR VUČEVIĆ PORUČIO: Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta

Izvor: Pančevac-online.com, 21.Nov.2023

Vojska Srbije je profesionalno obavljala svoje zadatke, nikada nije prekoračila svoja ovlašćenja i svoja prava. Naša je stvar gde ćemo da raspoređujemo vojsku. Vojska Srbije naređenja ne prima ni od koga drugog osim od vrhovnog komandanta! Srbija je vojno neutralna!, poručio je danas ministar...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.