Na vežbi Morava 2016, specijalci, rečna flotila...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na vežbi Morava 2016, specijalci, rečna flotila...

Pripadnici Vojske Srbije, na više lokacija izvode gađanja, obuku kao i ostale aktivnosti u okviru komandno-taktičke vežbe "Morava 2016", saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane.

Jedinice Prve brigade kopnene vojske vrše taktička uvežbavanja u Bačkoj Topoli, Somboru i Senti sa težištem na oklopnim jedinicama, dok pripadnici Rečne flotile na Tisi kod Titela rešavaju zadatke zaštite plovnih jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i protivminskog pretraživanja reke.

Pripadnici Specijalne brigade realizuju stacionarna logorovanja u Deliblatskoj peščari i na Jasenovim vodama kod Niša, "tokom kojih će biti proverene osposobljenost komandi za planiranje i komandovanje u operacijama i gotovost i obučenost snaga za hitno reagovanje".

Maršem i premeštanjem na rezervne vatrene i radarske položaje, jedinice iz sastava 250. raketne brigade ; su zauzele raspored koji im omogućava praćenje situacije u vazdušnom prostoru i uspešnu protivvazduhoplovnu odbranu.

Jedinice za podršku iz sastava 98. i 204. vazduhoplovne brigade su izvršile obezbeđenje alternativnih aerodroma i spremne su za prihvat helikopterskih jedinica koje učestvuju na vežbi, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je počela i obuka rezervnog sastava kao i da je deo jedinica obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Velika komandno-taktička vežba snaga Vojske Srbije za reagovanje, pod nazivom "Morava 2016" je juče počela na osnovu naređenja predsednika Srbije i odobrenja ministra odbrane.

Tom najvećom vežbom od nastanka Vojske Srbije rukovodi zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, a učestvuju različite jedinice od taktičkog do strategijsko-operativnog nivoa.

Tokom višednevnih aktivnosti proveravaće se sposobnosti snaga Vojske Srbije da planiraju i vode operacije odgovora na krizu u uslovima kakvi se mogu očekivati u stvarnoj situaciji, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na vežbi Morava 2016, specijalci, Rečna flotila, helikopteri

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2016

Pripadnici Vojske Srbije, na više lokacija izvode gađanja, obuku kao i ostale aktivnosti u okviru komandno-taktičke vežbe "Morava 2016", saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane...Jedinice Prve brigade kopnene vojske vrše taktička uvežbavanja u Bačkoj Topoli, Somboru i Senti sa težištem...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.