Ministarstvo odbrane: Lažne vesti o 63. padobranskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 20:01

Ministarstvo odbrane: Lažne vesti o 63. padobranskoj

Ministarstvo odbrane ponovilo je večeras da 63. padobranska brigada nije sinoć dobila naređenje da izađe na ulice Niša, niti je namenjena za borbu sa nasilnim demonstrantima niti je ikada dobila naređenje za bilo šta slično.

Oni su to saopštili povodom neistinite informacije na jednom portalu da je 63. padobranska "odbila naređenje da izađe na ulice Niša“.

Ministarstvo ističe i da je lažnu vest izneo Dejan Pavlović, za koga navode da je predsednik jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od nereprezentativnih sindikata u Vojsci Srbije.

Neistinitu informaciju preuzeli su i drugi portali, pa i mediji u regionu, čime se svesno učestvuje u organizovanim napadima na Vojsku Srbije, navodi se u saopštenju.

"Vojska Srbije nastavlja da ispunjava svoje zadatke i angažovanje isključivo u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Srbije", navodi se u saopštenju.

Pozvali su medije da ne objavljuju ovakve lažne vesti i da budu svesni da su odgovorni za posledice koje mogu da nastupe zbog lažnih vesti koje objavljuju i kojima uznemiravaju javnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane reagovalo na LAŽNU VEST portala Nova S: 63. padobranska brigada sinoć NIJE DOBILA NAREĐENjE da izađe na ulice Niša

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2020

Portal "Nova S" objavio je saopštenje Ministarstva odbrane u rubrici Hronika, na neupadljiv način, tako da javnost nema pravi uvid u istinitu informaciju MINISTARSTVO odbrane uputilo je danas zahtev portalu Nova S, da u skladu sa članom 83. Zakona o javnom informisanju i medijima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.