Ministar Vučević: Ako nas neko bude dirao uzvratićemo odlučno i pobedićemo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 14:53

Ministar Vučević: Ako nas neko bude dirao uzvratićemo odlučno i pobedićemo

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas u kasarni "Vasa Čarapić" primopredaji dužnosti komandanta Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" između dosadašnjeg komandanta potpukovnika Gorana Colića i novopostavljenog komandanta potpukovnika Darka Đošića.

Ministar Vučević zahvalio je potpukovniku Coliću na predanosti tokom dosadašnjeg vršenja dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i poželeo uspeh potpukovniku Đošiću.

"Potpukovniče Coliću, mislim da ste radili čestito i časno svoj posao i na tome vam čestitam. Isto tako da poželim uspeh i veru da će potpukovnik Đošić biti na visini odgovornosti i znati da izvrši sve zadatke koji se pred vašu jedinicu stavljaju u narednom periodu. Čestitam vam gospodine Đošiću na postavljenju i verujem da ste svesni odgovornosti i tereta koji ste danas dobili", rekao je ministar Vučević.

Ministar odbrane je, obraćajući se prisutnima, istakao da veruje da su svesni okolnosti u kojima se naša država nalazi.

"Otadžbina je po ko zna koji put izložena pritiscima, pre svega oko Kosova i Metohije. Naš zadatak, zadatak države je da čuva mir, jer je mir naš nacionalni i državni interes. U ovim mesecima klanjamo se senima, odajemo poštu svim herojima koji su dali živote za našu državu, ne samo 1999. godine, nego i 1998, a ne zaboravljajući ni sve one koji su se borili i ginuli za državu od 1990. godine. I baš zato, da se ne bismo ponovo susretali sa majčinskim suzama i bolom porodica koje su izgubile najmilije, želimo da čuvamo mir. Ali Srbija ima svoje crvene linije i ako neko pomisli da može da se ponovo desi "Oluja", "Bljesak" ili pogrom iz marta 2004. vara se. Srbija je ispružila svoju ruku u želji da se postigne dogovor, ali to ne znači da smo slabi i ako nas neko bude dirao uzvratićemo odlučno, efikasno, hrabro i pobedićemo. Čestitam vam predstojeći Dan Vojske Srbije, dan svih nas, cele otadžbine uz tradicionalni pozdrav - Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!", poručio je ministar Vučević.

Dosadašnji komandant "Kobri" potpukovnik Colić istakao je da mu je bila čast da sedam godina bude deo ove jedinice koja je oduvek bila na pijedestalu i kao takva snažan oslonac sistemu odbrane i bezbednosti.

"Odnosom prema zadacima pokazali smo visok nivo patriotizma i profesionalizma zbog čega je jedinica, a i svako od vas, značajna karika u sistemu bezbednosti. Ja vam ovom prilikom za to odajem priznanje. Pokazali smo da je biti pripadnik ove jedinice velika čast i privilegija, ali isto tako obaveza i odgovornost. U periodu iza nas Odred je realizovao niz važnih zadataka, kako planskih tako i van planskih, a sigurno je jedan od značajnih zadataka bio organizacijsko-mobilizacijska promena jedinice, čime je Odred dobio još više na značaju i čime su stvoreni uslovi za njegovo lakše funkcionisanje, kako u komandovanju tako i u logističkoj podršci", istakao je potpukovnik Colić i potpukovniku Đošiću poželeo uspeh na novoj dužnosti i da je nastavi da bude posvećen zadacima i obavezama kao i do sada.

Novopostavljeni komandant "Kobri" potpukovnik Đošić rekao je da se rečima ne mogu opisati ponos i čast koje oseća nakon imenovanja za komandanta jedinice u kojoj je ponikao, mnogo toga naučio i koja pronosi slavu srpske vojske punih 45 godina.

"Od časti i ponosa jači je jedino osećaj odgovornosti zbog obaveza i zadataka koji predamnom stoje. Pripadati ovoj jedinici privilegija je odabranih, ali kada jednom obučemo uniformu i stavimo oznake kobri svaki dan moramo dokazivati da nam je mesto među najboljim. Vojno rukovodstvo, vrhovni komandant i naša otadžbina od nas mnogo očekuju, a mi smo tu da obavljamo najzahtevnije zadatke u najsloženijim uslovima kada drugi ne mogu, ne znaju ili ne žele. Cilj je samo jedan - sačuvati bezbednost Srbije i svih njenih građana. Shodno tome, radićemo više, bolje, podizaćemo nivo obučenosti i sposobnosti za izazove koji nas u budućnosti očekuju. Na tome ću insistirati, to ću tražiti i od vas to zahtevam", rekao je potpukovnik Đošić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.