Kako izgleda obuka na helikopterima Mi-35

Izvor: RTS, 26.Jan.2020, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda obuka na helikopterima Mi-35

Na aerodromu "Narednik pilot Mihajlo Petrović" u Nišu održana je letačka obuka pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima "Mi-35". Obuci su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ministar Vulin je rekao da se Vojska Srbije obnavlja kao što nije decenijama.

"Zahvaljujući upornosti predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića nabavljamo najbolja sredstva i naši piloti prvi put u svojoj karijeri imaju i najbolje i najnovije letelice. Razvoj države Srbije prati i razvoj vojske", poručio je ministar odbrane.
On se uverio u dostignuti stepen obučenost posada, kao i u vrhunske performanse helikoptera "Mi-35", koji važi za jedan od najboljih jurišnih helikoptera, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim uslovima.
Osnovne odlike "Mi-35" su velika vatrena moć i snažan oklop, a nabavkom ovih letelica Srbija je dobila savremene borbene helikoptere za podršku kopnenih i specijalnih snaga.
Helikopteri "Mi-35" se u osnovnoj nameni upotrebljavaju za izvođenje borbenih dejstava po ciljevima na zemlji u okviru vazduhoplovne vatrene podrške snaga Kopnene vojske. Pored toga, mogu izvoditi dejstva i po ciljevima u vazdušnom prostoru, transportovati ljude i teret, obavljati izviđačke i patrolne zadatke, kao i "desantiranja timova".

Helikopteri "Mi-35" poseduju zaštitu od dejstava pešadijskog naoružanja i opremljeni su savremenim uređajima za navigaciju, digitalnim pokazivačima, elektronskim indikatorima i osmatračko-nišanskim sistemom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana letačka obuka pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35

Izvor: Danas, 26.Jan.2020

Na aerodromu "Narednik - pilot Mihajlo Petrović" u Nišu održana je letačka obuka pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima Mi-35, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.