KORAK-POBEDNIKA-Ovacije-za-gardiste-Srbije

Izvor: medio.rs, 16.Okt.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORAK-POBEDNIKA-Ovacije-za-gardiste-Srbije

Vojna parada se održava posle 29 godina, uz učešće oko 4.500 pripadnika Vojske Srbije.

BEOGRAD - Vojna parada povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, počela je danas u 15.30, uz prisutsvo najvećeg državnog vrha i ruskog predsednika Vladimira Putina.

UŽIVO VOJNU PARADU MOŽETE PRATITI OVDE.

Vojna parada se održava posle 29 >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << godina, uz učešće oko 4.500 pripadnika Vojske Srbije. Paradu organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na osnovu odluke predsednika Republike, a komandant je, po naređenju ministra odbrane načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

16.50 - Ovacije za gardiste Vojske Srbije.

16.40 - Svečani defile . svi u jedan glas - služimo Srbiji!

16.39 - Nalet srpskih migova. Predvodi ih lično komandant ratnog vazduhoplovstva Republike Srbije.

16.38 - Počeo svečani defile. Na čelu paradnog poretka nalazi se načelnik generalštaba VS Ljubiša Diković.

16.37 - Padobranci 63. brigade Vojske Srbije skočili iz helikoptera sa visine od 1.200 metara

16.30 -  General Diković podneo raport predsedniku Srbije.

16.18 - Nikolić se posle himne prekrstio. Okupljeni građani skandiraju Rusija, Rusija! Putin dočekan ovacijama.

16.11 - Obraćanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića

16.08 - Intoniranje himne Srbije

16.07 - Uz zvuke Marša na Drinu stigli predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Rusije Vladimir Putin

16.04 - Očekuje se dolazak predsednika Tomislava Nikolića premijera Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina

15.35 - Sve spremno za početak Vojne parade.

Povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, danas se održava vojna parada "Korak pobednika", uz učešće oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Program na Bulevaru Nikole Tesle počinje svečanom artiljerijskom paljbom, desantom 30 padobranaca, u širem rejonu spomenika "Večna vatra", između Bulevara i Dunava.

Parada će se završiti letom ruske akrobatske grupe "Striži".

Ako oblačnost bude ispod 1.800 metara, "Striži" neće menjati program. U slučaju lošijeg vremena, akrobacije u čast oslobodiocima Beograda izvodiće pojedinačno.

Vojska Srbije će učestvovati sa oko 40 letelica.

U sastavu vazduhoplovnog ešalona Vojske Srbije biće helikopteri tipa "gazela", M-8 i M-17, lovačko-bombarderska avijacija – avioni "mig 21" i "mig 29", "orao", "supergaleb" i transportni avion An-26.

Na paradi će biti prikazani i tenkovi, oklopni transporteri, avioni, helikopteri, specijalci, artiljerija i Rečna flotila.

Vojska će pokazati novo naoružanje, tehniku koja je u upotrebi već tri ili četiri decenije, kao i brojne projekte domaćih stručnjaka, koji će tek ući u naoružanje.

Paradi će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin, koji dolazi u jednodnevnu posetu Srbiji. Dolazak na paradu potvrdio je i nemački ambasador Hajnc Vilhelm.

Samu paradu, kao i početak posete ruske delegacije Beogradu, možete da pratite od 10.30 na našem Prvom programu. Radio-televizija Srbije prenos radi sa pet reportažnih kola i više od 40 kamera, a u realizaciji učestvuje 300 naših kolega.

U čast 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, posetiocima će biti prikazane i zastave jedinica koje su učestvovale u oslobođenju Beograda, pukovske zastave iz Prvog svetskog rata i aktuelne zastave jedinica Vojske Srbije

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.