Grafit UČK na zgradi Konzulata Srbije u Beču

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafit UČK na zgradi Konzulata Srbije u Beču

Nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit sa oznakom tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču.
Ambasada Republike Srbije uputila je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Austrije u kojem austrijske vlasti obaveštava o grafitu terorističke organizacije kosovsko-albanskih ekstremista OVK.
Austrijsko ministarstvo je pozvano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da o ovom događaju obavesti sve nadležne institucije i da preduzmu sve mere kako bi otkrili počinioce.
Takođe, Ambasada zahteva i pooštravanje mera bezbednosti diplomatskih predstavništva naše zemlje u Beču, Salcburgu.
"Ovaj događaj zasigurno ne doprinosi smanjenju tenzija i ponovnom uspostavljanju dijaloga u Briselu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji je zbog serije jednostranih mera vlasti u Prištini prekinut", navodi se u noti.
Ovaj incident označen je kao dalja provokacija i dovođenje u opasnost diplomatskih predstavništva Srbije, što je suprotno Bečkoj konvenciji o diplomatsko-konzularnim odnosima.
Državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Srbije Ivica Tončev zadužen za bezbednost i kontrolu diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, hitno je otputovao u Beč kako bi se na licu mesta upoznao sa situacijom na terenu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grafit UČK na zgradi srpskog konzulata u Beču

Izvor: RTS, 04.Mar.2019

Nepoznate osobe ispisale su tokom noći grafit sa oznakom tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, na zgradi u kojoj se nalazi Konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Beču. . Ambasada Republike Srbije uputila je verbalnu notu Ministarstvu...

Nastavak na RTS...

Dačić: Velikoalbanska politika ugrožava region

Izvor: RTS, 04.Mar.2019

Skandiranje imena terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i izjave iz Prištine o svealbanskoj pobedi, povodom izbora u crnogorskoj opštini Tuzi, najbolja je potvrda velikoalbanske politike, ocenio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.