Gašić posetio pripadnike srpske vojske u Libanu

Izvor: Studio B, 24.Avg.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić posetio pripadnike srpske vojske u Libanu

"Naša namera je da narednih godina nastavimo trend povećanja broja pripadnika vojske u mirovnim misijama.

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je pripadnike srpske vojske u Libanu, koji su u okviru mirovne misije UNIFIL, angažovani na osmatranju, praćenju i održavanju prekida neprijateljstava i normalizaciji životnih uslova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tokom razgovora sa predstavnicima UNIFIL konstatovano je da su pripadnici Ministarstva odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i Vojske Srbije obučeni u skladu sa najvišim standardima, da su osposobljeni da izvršavaju najteže zadatke i da uživaju poverenje, kako pripadnika ostalih stranih vojski u misiji, tako i lokalnog stanovništva.

Gašić je istakao da su srpski mirovnjaci naši najbolji ambasadori, da je srpski vojnik cenjen u svetu i da ga zato ne čudi sve veći broj poziva za učešće u misijama pod okriljem UN-a i EU.

"Naša namera je da narednih godina nastavimo trend povećanja broja pripadnika vojske u mirovnim misijama. Ponosan sam na postignute rezultate, koji još jednom potvrđuju da su kvalitet obuke i osposobljenost na najvišem nivou. Našim delovanjem doprinosimo očuvanju mira i bezbednosti u svetu, ali i stičemo iskustvo, koje uz našu bogatu tradiciju, vraća srpsku vojsku na mesto koje joj je oduvek pripadalo", rekao je Gašić.

Bitan deo posete bio je i razgovor sa pripadnicima srpskog kontigneta koji su sa ministrom i predstavnicima Vojske razmatrali kako da se dodatno poboljšaju rezultati, njihov status, ali i nabavi najsavremenija oprema koja je neophodna za svakodnevno izvršavanje zadataka.

Trenutno u okviru misije UNIFIL ima 143 srpska pripadnika, od kojih je 141 angažovan u Sektoru istok u okviru španskog voda, dok su dva štabna oficira stacionirana u Komandi misije u Nakuri.

Plan je da se u narednom periodu u Liban uputi još srpskih mirovnjaka koji bi u okviru italijanskog kontigenta izvršavali zadatke u Sektoru zapad.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gašić posetio mirovnjake u Libanu

Izvor: B92, 24.Avg.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je pripadnike srpske vojske u Libanu, koji se tamo nalaze u okviru misije UN...Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je pripadnike srpske vojske u Libanu, koji su u okviru mirovne misije UNIFIL, angažovani na osmatranju, praćenju i održavanju prekida...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.