Gašić: Pokrenut disciplinski postupak zbog akumulatora za migove

Izvor: Blic, 23.Sep.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Pokrenut disciplinski postupak zbog akumulatora za migove

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas povodom navoda da je nađeno 18 kompleta akumulatora za avione MiG da je disciplinski postupak u toku, a da će detalje o tome imati po okončanju tog postupka.

Kako je saopšteno, Gašić je rekao da je Generalštab Vojske Srbije već preduzeo sve potrebne radnje da se utvrde detalji o tim navodima.

On je rekao da je Ministarstvo odbrane u prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << periodu pokrenulo popis vojne imovine i da je do sada utvrđeno da 54 ateljea u Beogradu koriste neovlašćene osobe.

"Naišli smo i na više od 100 stanova koje su pojedinci protivpravno koristili", rekao je Gašić.

O nabavkama dva nova helikoptera i opreme za modernizaciju, Gašić je rekao da je uplaćen avans i potpisan predugovor, tako da se isporuka tih letelica može očekivati do kraja godine.

Ministar je istakao i da se vode pregovori sa Erbasom o saradnji sa Remontnim zavodom "Moma Stanojlović".

Muzej vazduhoplovstva Beograd od danas će biti u sastavu Ministarstva odbrane, jer je u prethodnom periodu deo tog muzeja bio tretiran kao privatno preduzeće u kom su pojedinci radili šta su želeli, izjavio je Gašić.

"Očekujemo da koliko sutra relevantni istražni organi ustanove sve nepravilnosti koje su vršene u prethodnom periodu u Muzeju ratnog vazduhoplovstva Srbije i Muzeju vazduhoplovstva Beograd koji od danas odlukom Vlade Srbije vodi Miroslav Knežević", kazao je Gašić.

Kako je saopštilo ministarstvo, Gašić je prilikom posete muzeju dodao da postoje indicije da su određeni muzejski eksponati prodavani, ali da se ne zna gde je novac od te prodaje.

Kako je istakao, od maja ove godine, kada je Vlada Srbije usvojila odluku o razrešenju v.d. direktora Zorana Radivojevića, "nije bilo prilike da se Radivojeviću rešenje i uruči, s obzirom da je on to na sve moguće načine izbegavao".

Prema njegovim rečima, ključni posao Ministarstva odbrane je da u roku od godinu dana Muzej vazduhoplovstva Beograd dovede u stanje kakvo srpska prestonica i zaslužuje.

Kako je saopštilo to ministarstvo, prethodni direktor Radivojević je smenjen, jer je poslovanje muzeja bilo u velikoj meri nezakonito.

Muzej čuva nacionalnu vazduhoplovnu baštinu, čija se vrednost procenjuje na više desetina miliona dolara i ubraja se među pet vodećih vazduhoplovnih muzeja u svetu.

Većinski investitor i osnivač je Ministarstvo odbrane sa 70 odsto uloženih sredstava.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gašić: Pokrenut disciplinski postupak

Izvor: Akter, 23.Sep.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas povodom navoda da je nađeno 18 kompleta akumulatora za avione MiG da je disciplinski postupak u toku, a da će detalje o tome imati po okončanju tog postupka..Kako je saopšteno, Gašić je rekao da je Generalštab Vojske Srbije već preduzeo sve...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.