Gardista Vukajlović: Osećamo se ponosno

Izvor: RTS, 09.Maj.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gardista Vukajlović: Osećamo se ponosno

Gardijska brigada Vojske Srbije prodefilovala je moskovskim Crvenim trgom gde je održana najveća u istoriji Parada pobednika povodom 70. godišnjice od oslobođenja od fašizma. Potpukovnik Vladimir Vukajlović kaže da je prema prvim utiscima sve prošlo dobro i da se osećaju ponosno.
Vladimir Vukajlović, komandant gardijskog bataljona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << garde VS, koji je u Moskvi bio u ulozi komandanta nacionalnog ešalona VS, rekao je Tanjugu: ''Prvi utisci su da je sve prošlo kako treba i kako je zamišljeno''.

Kako navodi, po onome što je komandant garde rekao sve je bilo u redu, a dobili su i pohvalu od ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua.
Vukajlović je istakao da mu je drago da je sav uložen trud, a kako kaže bilo je dosta prolivenog znoja, dao rezultate i isplatio se.
On je podsetio da u Moskvi boravi 75 oficira, podoficira i vojnika, a da je Crvenim trgom pošlo njih 70.
"Ne znam šta da kažem. Najveća parada koja je do sada bila, 70 godina jubileja i prvi put da Vojska Srbije učestvuje na ovakvoj paradi u ovolikom broju'', rekao je Vukajlović.
Na moskovskom Crvenom trgu danas je održana najveća u istoriji Parada pobednika, povodom 70. godišnjice od oslobođenja od fašizma, a vrhovni komandant oružanih snaga i predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da danas silom nametnuta rešenja ometaju svetski razvoj i da je zato zadatak Rusije da stvori jednakost svih naroda.
Predstavljajući vojnike 10 zemalja koji učestvuju na paradi, Putin je predstavio i Gardijsku brigade Vojske Srbije koja je prodefilovala, rekavši da su hrabri otpor fašizmu pokazali i Srbi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Koračali smo ponosno u slavu Srbije i pobede

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2015, 09:01

SAN svakog vojnika je da prodefiluje na svečanosti kao što je ova, osećanja su mi pomešana, a iskustvo neponovljivo. Naša prošlogodišnja vojna parada bila je nešto što se desi jednom u životu, ali ovo u Moskvi bilo je posebno. Hiljade vojnika na jednom mestu, savremenu tehniku i avijaciju koju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.