Domaći nišani za srpskog vojnika budućnosti

Izvor: RTS, 15.Jan.2020, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaći nišani za srpskog vojnika budućnosti

U Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci" ispitano je gađanje u noćnim uslovima iz modernizovanog borbenog vozila pešadije sa novom kupolom i nišanskim spravama.
Moderna vojska mora da bude u stanju da izvrši zadatak i po danu i po noći, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vuin, koji je zajedno sa načelnikom Generalštaba Milanom Mijsilovićem prisustvovao ispitivanju. Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojska Srbije radi na modernizaciji i usvaja nove tehnologije.

"Mogli smo da vidimo da vojnik koji je opremljen termovizijom, vojnik koji je opremljen pojačivačem slike, da borbeno vozilo pešadije koje je opremljeno termovizijskim kamerama i novim topovima, jeste borbeno vozilo budućnosti i oprema koju će nositi vojnik budućnosti", rekao je Vulin.
Starešine su zadovoljne ispitivanjima.
"Nišanska sprava ima termovizijsku kameru koja nam omogućava da u noćnim uslovima uspešno izvedemo gađanja", kaže Davor Janjetović, komandir Specijalne opitne posade.
"Učestvovali smo i sa našim termalnim nišanima 'Eagle 60' i 'Eagle 70', a gađanja su uspešno izvedena. Nadamo se da je ovo veliki doprinos za našu Vojsku i veliki podsticaj 'Teleoptiku-Žiroskopi' što smo imali mogućnost da učestvujemo u opremanju naše vojske", kaže direktor "Teleoptik-Žiroskopi" Milan Nastić.
Sa novim optičkim nišanima vojska je gađala i iz automatske puške.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.