Dobrovoljci Vojske Srbije položili zakletvu

Izvor: RTS, 23.Mar.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrovoljci Vojske Srbije položili zakletvu

U centrima za obuku u Leskovcu, Somboru i Valjevu, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka položili svečanu zakletvu. U martovskoj generaciji na dobrovoljnom služenju vojnog roka su 502 vojnika i 41 slušalac na Kursu za rezervne oficire.

Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka martovske generacije položili su svečanu zakletvu u centrima za obuku u Leskovcu, Somboru i Valjevu.

U Centru za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obuku u kasarni "Petar Bojović" u Sinkovcu kod Leskovca, zakletvu je položilo 178 mladića i devojaka koji dobrovoljno služe vojni rok.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković izjavio je da se polaganjem zakletve potvrđuje čvrsta veza između naroda i vojske.

Diković je naveo i da je "ovo istovremeno i potvrda snažnog opredeljenja Ministarstva odbrane da sačuva vojničku tradiciju našeg naroda".

"Osnovni zadatak vojske je odbrana Srbije i to je naš prioritet. Pored toga, na osnovu odluke državnog rukovodstva, sa drugim armijama učestvujemo u očuvanju mira u svetu. Zato danas VS uživa veliki ugled u narodu", rekao je Diković.

Nakon dobrovoljnog služenja vojnog roka, mnogi planiraju da konkurišu da postanu profesionalni vojnici.

Na svečanosti u Centru za obuku u Somboru čestitke vojnicima uputio je komandant Komande za obuku, general major Đokica Petrović, a na svečanosti u Valjevu zamenik komandanta Združene operativne komande Generalštaba general major Goran Radovanović, saopšteno je iz Vojske Srbije.

U martovskoj generaciji na dobrovoljnom služenju vojnog roka u centrima za obuku su 502 vojnika i 41 na Kursu slušalaca za rezervne oficire.

Od toga su 54 devojke u centrima za obuku i četiri na Kursu slušalaca za rezervne oficire, navela je VS u saopštenju na svom sajtu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.