Diković završio posetu srpskim mirovnjacima u  CAR

Izvor: RTS, 10.Okt.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković završio posetu srpskim mirovnjacima u CAR

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa delegacijom, završio je višednevnu posetu pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, angažovanim u misijama UN u Centralnoafričkoj Republici.
General Diković razgovarao je sa komandantom vojne komponente misije MINUSKA, general-majorom Bala Keitom, o bezbednosnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situaciji u Centralnoafričkoj Republici, saopštilo je Ministarstvo odbrane.



Načelnik Generalštaba obišao je Komandu misije MINUSKA u Bangiju gde je razgovarao sa specijalnim predstavnikom Generalnog sekretara UN, ujedno i šefom misije, Parfeom Onangom-Anjangom.
Oni su razgovarali o perspektivama mirovnih operacija pod mandatom Ujedinjenih nacija i angažovanju Vojske Srbije u misiji MINUSKA.
General Diković sastao se i sa direktorom podrške misije Milanom Trojanovićem, u logističkoj bazi misije MINUSKA u Aveniji Boganda u Bangiju, sa kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja podrške vojne bolnice nivoa 2 u misiji MINUSKA.
Načelnik Generalštaba obišao je i pripadnike Vojske Srbije angažovane u misiji EU za obuku bezbednosnih snaga i sastao se sa komandantom snaga misije EU general-majorom Fernandom Garsijom Blaskezom.
Dvojica generala razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Centralnoafričkoj Republici, aktivnostima snaga u misiji, a posebno su analizirali angažovanje srpskog medicinskog savetnika i medicinskog tima u ovoj misiji.
Tokom višednevnog boravka u Centralnoafričkoj Republici, Diković je sagledao razmeštaj, red i organizaciju rada u misijama UN i EU u Centralnoafričkoj Republici i angažovanje pripadnika VS u ovim misijama.
Na kraju posete, načelnik Generalštaba je ocenio da srpski mirovnjaci dosledno izvršavaju sve postavljene zadatke i odao im priznanje na dostojnom predstavljanju Vojske Srbije i Republike Srbije u međunarodnom okruženju, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.