Diković: Srbija će se braniti od terorista

Izvor: Studio B, 11.Okt.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Srbija će se braniti od terorista

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković izjavio je da je stav vojske jasan i da će se Srbija braniti od terorista, navodeći da je bezbednosna situacija u regionu relativno stabilna.

"To treba da znaju svi koji pokušavaju da poseju strah među naše građane i izazovu nestabilnost u bilo kom kraju naše države", rekao je Diković za "Večernje novosti".

Posle nedavnog ubistva žandarma u Kopnenoj zoni bezbednosti koje je probudilo strahove >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od terorizma, prvi čovek naše armije tvrdi da građani nisu ugroženi.

Diković je naveo da je bezbednosna situacija u regionu relativno stabilna.

"Na nju negativno utiču verski i nacionalni ekstremizam kao i međunarodna mreža organizovanog kriminala. Problem statusa Kosova i Metohije je najveći izazov za bezbednost Srbije", rekao je general.

Diković je naveo da su priprema za vojnu paradu 16. septembra u Beogradu u "punom jeku".

"Oko 3.000 pripadnika vojske sprema se za ovaj događaj, s radošću i ponosom. Završna uvežbavanja i provera pripravnosti održaće se od 12 -14. oktobra", rekao je on.

Govoreći o prioriterima za nabavku osim novih aviona, Diković je naveo da vojska ima planove opremanja koji se sprovode prema procenama bezbednosnih rizika.

"Važni projekti ne mogu da se finansiraju iz budžeta. To je slučaj sa sistemima za Vazduhoplovstvo i Protivvazdušnu odbranu. Ne treba zaboraviti da je naša snaga u Kopnenoj vojsci. Tu je prioritet "Model opremanja vojnika M21" i nastavak modernizacije postojećih sistema", naveo je Diković.

Diković je dodao da Srbija, u sklopu novih geopolitičkih promena, nije imala pritisaka da se odrekne neutralnosti.

"Za nas su relevantne, isključivo, odluke nadležnih institucija Srbije", kategoričan je bio general Diković.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diković: Srbija će se braniti od terorista

Izvor: Blic, 11.Okt.2014

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković izjavio je da je stav vojske jasan i da će se Srbija braniti od terorista, navodeći da je bezbednosna situacija u regionu relativno stabilna..."To treba da znaju svi koji pokušavaju da poseju strah medju naše gradjane i izazovu nestabilnost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.