Deda Mraz helikopterom doneo poklone nezbrinutoj deci

Izvor: Večernje novosti, 30.Dec.2013, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deda Mraz helikopterom doneo poklone nezbrinutoj deci

BEOGRAD - Oko 60 mališana iz beogradskih domova za nezbrinutu decu i svratišta, i onih sa smetnjama u razvoju, danas je na vojnom aerodromu Batajnica dočekalo Deda Mraza i Dobru vilu koji su im, zajedno sa pripadnicima 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, uručili novogodišnje poklone. Iako su deca na pisti pevala o čudnim, srebrnim i tankim sankama koje jure preko brega i debelog snega, dolazak Deda Mraza i Dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << vile nije pratio zvuk praporaca, niti rika irvasa. Oni su pred mališane iskoračili iz helikoptera Mi-8 i aviona G4 Super galeb koji su, slušajući klaparanje elise i huk mlaznog motora letelica, oduševljeno mahali tom magičnom dvojcu."Izvolite bombone", nasmejao se Deda Mraz i zavukao ruku u svoj džak. "Skupljao sam ih čitave godine, čuvao sam ih za vas", govorio je dok su se deca gurala oko njega. Deda Mraz i Dobra vila nisu otkrivali drugima šta su im mališani u poverenju tražili za Novu godinu, ali neke želje, glasnije izgovorene, ipak su došle i do ušiju novinara. - Šta želiš da budeš kada porasteš, upitala je Vila.- Bubamara, odgovarao je mališan.- A imaš li devojku, upitala je ponovo, a zatim brzo dodala da nema razloga za brigu i da će se uskoro pojaviti ona prava. Deda Mraz i Dobra vila nisu bili jedini koji su se danas družili sa mališanima. Njima su društvo pravili i glumci Bojan Perić i Tamara Tomanović. Deda Mraz je Deda Mraz, ali ipak je najviše zahteva za fotografisanje dobio, i ispunio, Perić, zvezda serije i filma "Vojna akademija". On je jedan od razloga zbog kojeg će za nekoliko godina vojne škole dobiti mnogo novih polaznika, našalio se jedan od roditelja. Kako su Perić i Tomanović objasnili, dolazak na druženje sa decom ulepšao im je dan, zbog čega su učinili sve kako bi deca napustila bazu sa osmehom na licu."Jedan osmeh je svakome bitan i, ako ulepšsam nekom mališanu dan to i meni unosi radost pred praznike. Želim da u Novu godinu uđem pozitivno sa ovom decom, uz osmeh i pozitivna osećanja", rekla je Tomanović. Prema rečima komandanta 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, brigadnog generala Predraga Bandića, godina koja je na izmaku obilovala je aktivnostima kojima su pripadnici te brigade pokušali ljudski i dostojanstveno da pomognu onima kojima je pomoć neophodna."Na kraju godine oni koji su nama najdraži, a to su deca, su naši gosti i mi već nekoliko godina na ovaj način pokušavamo da im ulepšamo novogodišnje praznike. To je za nas još jedan izraz želje da imamo što više prijatelja u Srbiji, da pomognemo onima kojima je pomoć neophodna i da zainteresujemo mlade za poziv vazduhoplovca", rekao je Bandić novinarima. On je dodao da su u akciji prikupljanja slatkiša, školskog pribora i igračaka za mališane, osim pripadnika 204. vazduhoplovne brigade, učestvovali i fondacija "Osmeh na dar", udruženje dece sa invaliditetom "Pobednik", kao i opština Stara Pazova.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Deda Mraz avionom doneo poklone nezbrinutoj deci u BG! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Dec.2013

Iako su deca na pisti pevala o čudnim, srebrnim i tankim sankama koje jure preko brega i debelog snega, dolazak Deda Mraza i Dobre vile nije pratio zvuk praporaca, niti rika irvasa

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.