Danska uručila dve avio cisterne za VS

Izvor: Studio B, 07.Sep.2011, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska uručila dve avio cisterne za VS

Ambasadorka Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen uručila je, na aerodromu u Batajnici, ključeve dve nove cisterne za avionsko gorivo koju je ta zemlja obezbedila za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Srbije.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je ambasadorka Danske ključeve uručila državnom sekretaru Ministarstva Zoranu Jeftiću, a da su svečanosti prisustvovali i zamenik komandanta Vazduhoplovstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << brigadni general Sreto Malinović, i komandant 204. vazduhoplovne brigade, pukovnik Predrag Bandić. Prisustvovale su i posade cisterni iz Danske, sa kolegama iz 24. Vazduhoplovno-tehničkog bataljona Vojske Srbije.

Državni sekretar Jeftić zahvalio je danskoj delegaciji i ambasadorki na drugoj donaciji te vrste. "Sa zadovoljstvom mogu reći da donacija predstavlja nastavak kvalitetne i svestrane saradnje naše dve države i vojski. Nakon potpisivanja memoranduma o bilateralnoj vojnoj saradnji 2004, Danska je donirala više od tri miliona evra VS kroz pomoć raznim programima opremanja i obuke", rekao je Jeftić.

On je ocenio da će donacija cisterni doprineti kvalitetu operativne osposobljenosti Vazduhoplovstva VS.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

VOJSCI SRBIJE DVE AVIO CISTERNE OD DANSKE

Izvor: Kurir, 07.Sep.2011

BEOGRAD - Ambasadorka Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen uručila je, na aerodromu u Batajnici, ključeve dve nove cisterne za avionsko gorivo koju je ta zemlja obezbedila za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Srbije...U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je ambasadorka Danske ključeve uručila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.