Izvor: S media, 02.Feb.2012, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čvrsto na svojim pozicijama

Na socijalnoj internet mreži Tviter vodila se oštra polemika oko „slučaja“ načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, odnosno teških optužbi koje je Fond za humanitarno pravo uputio na njegov račun. U polemici su učestvovali lično ministar odbrane Dragan Šutanovac i Sandra Orlović iz FHP-a, a neposredan povod bilo je saopštenje podrške toj nevladinoj organizaciji koje je uputila Jelena Milić, direktorka Centra za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << evroatlantske studije (CEAS).

Uz minimalne korektorske intervencije, "Danas" objavljuje „tvitove“ Šutanovca i Orlovićeve.

Šutanovac: Ja sam jedini političar koji je udružio N. Kandić i @jelenamiličeas obe tužioci, sudije i izvršioci kazni nad svima koji se njima ne dopadaju.

Šutanovac: Izveštaj o Dikoviću pun laži!

Diković: Udar na vojsku kao stabilnu i uglednu instituciju

Diković novi načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VIDEO)

Orlović: Poštovani Ministre, umesto što denuncirate Jelenu i Natašu u maniru Miloševićevih ministara, pogledajte dokumente koje Vam oni koji su ‘proveravali’ generala sigurno nisu predočili. Prvi deo smo objavili na sajtu FHP.

Orlović: Vrlo smo istrajni jer su dokumenti koje vi ne želite da pogledate vrlo precizni. Vreme, mesto, potpis, itd.



Šutanovac
: Na žalost istrajni ste u grešci, iako ste svesni da ovog puta niste u pravu! Lako je optuživati, ali sada ćete biti i sami optuženi! Inače, mene su hapsili kad je Milošević bio na vlasti, a vas?!

Šutanovac: Interesantno je što su 1389 i Kandić kao Obraz i @jelenamiličeas našli zajednički interes u napadu! Neko će reći napokon se i oni složiše.

Orlović: Da pojasnimo potpuno neobaveštenom MInistru - par pripadnika 37mtbr su prijavljeni za krivična dela u selima kojih ni nema u dosijeu. I, btw, još im se sudi.

Ovde se polemika, bar za sada završila. Nastaviće se u sudu, s obzirom na to da je general Diković najavio tužbu protiv FHP i Nataše Kandić po svih sedam tačaka „dosijea“ u kojem je terećen za odgovornost za ratne zločine i druga teška krivična dela na Kosovu.

(Danas)
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.