Brnabićeva sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

Izvor: RTS, 28.Jan.2019, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić započela je posetu SAD susretom sa komandantom Nacionale garde Ohaja, general-majorom Džonom Herisom.
Njoj je tom prilikom predstavljen zajednički program partnerstva. Saradnja srpske vojske i Nacionalne garde Ohaja traje već 12 godina, a iako je to do sada bila isključivo vojno-vojna saradnja, prošle godine počela je i saradnja u civilnoj oblasti.

Brnabićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će u Kolumbusu razgovarati i sa guvernerom Ohaja Majkom Divajnom i kongresmenom Stivom Stajversom, koji je od januara kopredsedavajući srpskog kokusa u Predstavničkom domu Američkog kongresa, a ima i funkciju brigadnog generala u Nacionalnoj gardi Ohaja.
U Kolumbusu, premijerka Brnabić će razgovarati i sa predstavnicima poslovne zajednice iz Ohaja.
Ona će obići i Državni univerzitet Ohaja, jedan od vodećih državnih univerziteta u SAD, gde će posetiti i Hilandarsku naučnu biblioteku. 
Potom odlazi u Atlantu gde će obići kompaniju NCR, jednu od vodećih američkih tehnoloških korporacija koja posluje i u Srbiji.
"Global Atlanta": Razgovori o novoj investiciji 
Jedna od glavnih tema biće i plan za novu investiciju u Srbiji ove godine – kampusu i Centru za izuzetnost. Realizacija te nove investicije trebalo bi da počne u martu ili aprilu ove godine, a do 2021. trebalo bi da bude zaposleno 4.200 ljudi, piše Global Atlanta.
Brnabićeva, prema navodima lista, namerava da zahvali kompaniji na investiciji koja je realizovana još 2011. godine, pri čemu se krenulo od 300 zaposlenih, da bi se danas stiglo do 3.000 radnika.
Kampus, prema onome što kažu u premijerkinom timu a piše američki list, treba da obuhvati poslove od softverskog razvoja do ljudskih resursa i komunikacija.
NCR trenutno u Srbiji nudi podršku na 17 jezika i znatno doprinosi efikasnosti korporcije.
List navodi da poseta premijerke pada u trenutku kada Brnabićeva insistira na sprovođenju reformi kako bi Srbija bila što bolje okruženje za poslovanje.
"Cilj predsednice vlade je da se Srbija pozicionira visoko na listi zemalja koje podržavaju ekonomiju zasnovanu na znanju", navodi se u tekstu i podseća da Srbija planira da postane članica EU u sledećem talasu proširenja.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.