Borbena vozila M-80A spremna: Vojska Srbije krenula

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 20:48

Borbena vozila "M-80A" spremna: Vojska Srbije krenula

Na vežbovnom prostoru i u rejonu mirnodopskih lokacija mehanizovanih bataljona Kopnene vojske u toku je obuka profesionalnog sastava.

Oni se obučavaju za upotrebu ključnog naoružanja, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o jedinicama naoružanim borbenim vozilima pešadije M-80A, koje su, uz tenkovske bataljone, nosilac manevra i udarne moći u operacijama Kopnene vojske. Imajući u vidu da ovo oklopno gusenično vozilo služi da uvede pešadiju u borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da joj pruži vatrenu podršku, težište u ovoj fazi obuke je na zajedničkom taktičkom uvežbavanju posada i ukrcanih pešadijskih odeljenja, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u nastavku sledi realizacija taktičkih vežbi i bojevih gađanja, kada se od pripadnika bataljona očekuje da demonstriraju osposobljenost za realizaciju taktičkih i vatrenih zadataka u napadnim i odbrambenim operacijama.

Pouzdanost i efikasnost borbenih vozila pešadije M-80A potvrđene su mnogo puta tokom eksploatacije u različitim uslovima, a stalnom obukom njihovih posada i pešadijskih odeljenja iz mehanizovanih bataljona obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za izvođenje pešadijskih, protivpešadijskih i protivoklopnih dejstava, isticce Ministarstvo odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.