Bez opasnosti od prelivanja krize iz Makedonije

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez opasnosti od prelivanja krize iz Makedonije

Preti li opasnost da se kriza u Makedoniji proširi na zemlje u regionu? Prema rečima stručnjaka ne preti, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da za sada nema potrebe da Žandarmerija bude raspoređena u Kopnenoj zoni bezbednosti, jer se tamo nalaze jedinice vojske.

Međutim, ostaje nepoznato o čemu se razgovaralo na vanrednoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Srbije, sazvanoj povodom jučerašnjih dešavanja u Skoplju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Politička kriza u Makedoniji bila je i glavna tema vanredne sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, održanoj u zgradi Vlade Srbije.

Sednici su osim premijera Aleksandra Vučića, kako se saznaje, prisustvovali ministar odbrane, unutrašnjih poslova, ministarka pravde, načelnik Generalštaba i direktori bezbednosnih službi. Sednica je trajala sat i po, međutim oni koji su joj prisustvovali nisu želeli posle sastanka da daju izjave za medije.

Uoči sednice Biroa, ministar policije rekao je da se u poslednjih nekoliko godina intezivno radi na analizi i proceni svih mogućih scenarija u državama u okruženju koje su pokazale znake nestabilnosti.

„Ne očekujemo da bilo ko ugrozi bezbednost Srbije, ali smo spremni, ako to nekome padne na pamet da snažno odgovorimo“, kaže Nebojša Stefanović.

Makedonija je već dve godine politički nestabilna zemlja, kažu u Beogradskom fondu za političku izuzetnost i dodaju da uzrok te krize nije u regionu, već u samoj Makedoniji.

„Nema naznaka da Srbiji preti makedonski scenario, sve što mi znamo o političkoj situaciji ovde ne ukazuje da je makedonski scenario moguć u Srbiji. Moramo da budemo svesni da je sama vladajuća politička opcija dole doprinela polarizaciji, tako da je društvo podeljeno pedeset-pedeset“, navodi Marko Savković.

Sagovornik N1 kaže i da ne bi trebalo zloupotrebljavati priče o albanskom političkom faktoru u Makedoniji, s obzirom na to da je od 2001. godine u svakoj makedonskoj Vladi u koaliciji učestvovala i jedna albanska partija.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne preti opasnost od prelivanja krize

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017

Preti li opasnost da se kriza u Makedoniji proširi na zemlje u regionu? Prema rečima stručnjaka ne preti, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da za sada nema potrebe da Žandarmerija bude raspoređena u Kopnenoj zoni bezbednosti, jer se tamo nalaze jedinice vojske...: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.