Amerika za saradnju s Vojskom Srbije

Izvor: RTS, 20.Jun.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika za saradnju s Vojskom Srbije

Sjedinjene Američke Države žele da grade nove odnose sa Vojskom Srbije, kaže načelnik štaba američke kopnene vojske Rejmond Odijerno. Sada je najvažnije održati stabilnost na Kosovu i u regionu, ističe Odijerno.

Načelnik štaba američke kopnene vojske general Rejmond Odijerno izjavio je da SAD želi da gradi nove odnose sa Vojskom Srbije i da je sada najvažnije održati stabilnost na Kosovu i u regionu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
General Odijerno je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao da vojska SAD sarađuje sa obe strane, srpskom i kosovskom, radi obezbeđivanja stabilnosti na tim prostorima.

Odijerno je posebno pomenuo susret s komandantom Kopnene vojske Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, koji je nedavno bio u poseti SAD, istakavši želju američke strane da se saradnja nastavi.

"Amerika je učinila velike napore kroz dug vremenski period u regionu i sada želi da bude sigurna da će se stvari kretati u dobrom pravcu", istakao je načelnik štaba američke vojske.

Prema njegovim rečima, problemi i dalje postoje i SAD treba da bude oprezan jer još uvek ima svoje trupe u regionu. "Smatram da je najbolji pristup 'sačekati i videti' kako će se situacija dalje razvijati", dodao je general Odijerno.

Na pitanje da li je dobra odluka da se Kosovu ukine nadzirana nezavisnost, što je nedavno najavio kosovski premijer Hašim Tači, ako se ima u vidu da još postoje tenzije na severu, Odijerno je odgovorio da nije pratio te informacije i da sa tim nije upoznat.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Odierno: SAD za saradnju s Vojskom Srbije

Izvor: Akter, 21.Jun.2012, 00:11

Načelnik štaba američke kopnene vojske general Rejmond Odierno izjavio je da SAD želi da gradi nove odnose sa Vojskom Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.