Ako Dačić sruši spomenik uzimamo puške u ruke

Izvor: Kurir, 26.Dec.2012, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako Dačić sruši spomenik uzimamo puške u ruke"

Molim vas da na tu temu ne dižemo tenzije. Takva informacija danas šteti i Srbima i Albancima u Preševskoj dolini, rekao predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa

PREŠEVO - Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je da interpretacije današnje informacije sa sajta Preševa, u kojoj bivša OVPMB preti premijeru Srbije Ivici Dačiću zbog spomenika u Preševu, ne vode pomirenju i tako potrebnim dobrosusedskim odnosima između Srba i Albanaca i zamolio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << medije da bez povoda ne dižu tenzije.

Bivši komandanti rasformirane terorističke "oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe", Šefket Hasani i Ljuljzim Ibiši, zapretili su premijeru Dačiću da će oni i njihoi saborci ponovo uzeti puške i uniforme, ako pokuša da sruši spomenik OVPMB u Preševu.

Oni su na sajtu "Preševa jone" naveli da će "vrlo lako ponovo obući čizme i uniforme i uzeti oružje u ruke".

"Molim vas da na tu temu ne dižemo tenzije. To u ovom trenutku nije korektno.Takva informacija danas šteti i Srbima i Albancima u Preševskoj dolini", rekao je Mustafa Tanjugu. Napominjujući da je primio pozive više od 15 novinara beogradskih redakcija i njihovih dopisnika sa juga Srbije, on je zapitao: "Kome je danas potreban rat u Bujanovcu i Preševu"?

"Takve izjave su krajnje štetne", ocenio je Mustafa. Predsednik opštine Preševo je rekao da mediji koji su preneli takve informacije ne misle dobro ni Srbima ni Albancima i da takve pretnje čije god bile, ne vode dobru. Informacija, koju je danas emitovana na sajtu "Preševa jone", odbili su da objave svi albanski mediji na jugu Srbije - Radio televizija Bujanovac, Televizija Spektri iz Bujanovca, Radio televizija Preševo i portal preševa com.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Ivica Dačić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ragmi Mustafa: Pretnje, čije god bile, ne vode dobru

Izvor: Blic, 26.Dec.2012

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je da interpretacije današnje informacije sa sajta "Preševa jon", u kojoj bivša OVPMB preti premijeru Srbije Ivici Dačiću zbog spomenika u Preševu, ne vode pomirenju i tako potrebnim dobrosusedskim odnosima između Srba i Albanaca i zamolio medije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.