4. Savetovanje povrtara južne Srbije u Domu Vojske (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Jan.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

4. Savetovanje povrtara južne Srbije u Domu Vojske (VIDEO)

- Zbog velikih poplava 2014. godina bila je puna izazova, u 2015. godini očekuje naš ciklus akreditacije naših organizacionih struktura u poljoprivredi da bismo od 2016. do 2020. godine mogli da apliciramo za 175 miliona evra iz tzv. IPAR fonda EU koji je namenjen ruralnom razvoju i podsticaju poljoprivredne proizvodnje – rekao je Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede otvarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << četvrto Savetovanje povrtara južne Srbije koje se održava u Domu Vojske Srbije.
Poljoprivreda je najvažnija privredna grana i Srbiji, i sve aktivnosti resornog ministarstva biće usmerene ka njenom podsticaju i razvoju. Saradnja sa lokalnim samoupravama je izuzetno važna u tom procesu, a Niš spada u gradove koji su pokazali izuzetan senzibilitet za poljoprivredu, istakao je Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede prilikom prijema u Gradskoj kući.
Grad Niš će pred Ministarstvo poljoprivrede istupiti sa četiri projekta. Njime će u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje aplicirati za IPAR fondove EU, navodi prof. dr Jovan Stojković, gradski većnik resorno zadužen za poljoprivredu.
A u Domu Vojske Srbije otvoreno je četvrto savetovanje povrtara južne Srbije pod slogonom “Savremena proizvodnja povrća”. Stalno usavršavanje i praćenje novih trendova i dostignuća jedini je način da naša proizvodnja bude konkurentna, rečeno je na savetovanju.
Danil Slavković ima poljoprivredno gazdinstvo u Aleksandrovu. Na 30 hektara zemljišta on se pored povrtarstva bavi voćarstvom i ratarstvom.
Četvrto savetovanje povrtara južne Srbije izazvalo je veliko interesovanje poljoprivrednika niškog kraja. Posle izlaganja državnog sekretara Radoševića o podsticajima primarne poljoprivredne proizvodnje u 2015. g. u nastavku savetovanja bilo je reči o proizvodnji paprike, kao i rasada povrća i suzbijanju štetočina.

Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opstaju subvencije za poljoprivrednike

Izvor: juGmedia, 16.Jan.2015

NIŠ – Povrtari i ostali poljoprivrednici i ove godine mogu da očekuju subvencije od države, ali za maksimalno 20 hektara zemljišta, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević...Radošević je na četvrtom po redu savetovanju povrtara južne Srbije održanom...

Nastavak na juGmedia...

Niš: Za poljoprivredu 175 miliona evra

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Jan.2015, 12:12

Poljoprivreda je najvažnija privredna grana i Srbiji, i sve aktivnosti resornog ministarstva biće usmerene ka njenom podsticaju i razvoju, rekao je Željko Radošević...Zbog velikih poplava 2014. godina bila je puna izazova, u 2015. godini očekuje naš ciklus akreditacije naših organizacionih struktura...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.