U Indiji Dan republike u senci protesta poljoprivrednika

Izvor: Beta, 26.Jan.2021, 10:48

U Indiji Dan republike u senci protesta poljoprivrednika

Više desetina hiljada poljoprivrednika došlo je na traktorima do predgadja Nju Delhija na Dan republike protestujući zbog zakona o poljoprivredi koji je indijska vlada donela u septembru.Vojna parada povodom Dana republike ove godine je svedena zbog pandemije, a protest poljoprivrednika je dodatno bacio senku na proslavu.Vlada premijera Narendre Modija tvrdi da će zakon biti dobar za poljoprivrednike i da će uticati na povećanje proizvodnje.Zemljoradnici medjutim strahuju da će komercijalizacija poljoprivrede uništiti njihove prihode.Vlada je ponudila da izmeni zakon i obustavi primenu na 18 meseci. Poljoprivrednici medjutim zahtevaju da bude ukinut.Protest u Nju Delhiju je bio organizovan i u novembru, ali je policija tada rasterala demonstrante.Dan republike u Indiji je 26. januara, na dan kada je 1950. usvojen Ustav.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

HAOS NA ULICAMA NJU DELHIJA: Izbili sukobi na protestima! Farmeri krenuli traktorima na prestonicu, policija ih rasterala suzavcem

Izvor: Kurir, 26.Jan.2021

Indijska policija i farmeri koji su protestovali protiv agrarnih reformi i vlade premijera Narendre Modija, sukobili su se u Nju Delhiju. Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala farmere koji su traktorima došli u prestonicu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.