Severnokorejski dron Haeil kao ruski Posejdon? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 14:50

Severnokorejski dron Haeil kao ruski Posejdon? (VIDEO)

Severna Koreja je u četvrtak uveče održala vojnu paradu u Pjongjangu, na kojoj je prikazala novi podvodni objekat kojim se upravlja bez posade i koji je nazvala „najmoćnijim oružjem na svetu“.

Dok su nove bespilotne letelice takođe bile među najvažnijim delovima parade, podvodni dron sugeriše da Severna Koreja nastavlja da traži nova sredstva za isporuku nuklearnih bojevih glava dok proširuje svoje ambicije za uvećanje svog strateškog oružja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ogroman novi podvodni dron navodno se zove „Haeil“. Specijalizovani sajt NK Nevs sa sedištem u Seulu izvestio je da je nova bespilotna letelica podvodno vozilo bez posade sa nuklearnim oružjem za koje se tvrdi da bi moglo da izazove „radioaktivni cunami“.

Više o tome saznajte u videu na jutjub kanalu "Silja Pluton":
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.