Rođendan Kraljice Elizabete II, prvi put bez supruga

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 21:00

Rođendan Kraljice Elizabete II, prvi put bez supruga

Britanska kraljica Elizabeta Druga sutra će proslaviti 95 rođendan, ove godine na drugačiji način, prvi put bez supruga princa Filipa koji je nedavno preminuo, i drugu godinu zaredom bez tradicionalne vojne parade, koje neće biti zbog pandemije.

Izvori bliski kraljevskoj porodici rekli su za britanski Harpers Bazar da će kraljica rođendan obeležiti sa malim brojem članova porodice i da ove godine neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti objavljen tradicionalni portret kraljevske porodice, budući da dani žalosti za princom Filipom traju do petka.

Portparol britanskog ministarstva odbrane potvrdio je da ni ove godine kao ni prošle, neće biti počasne paljbe iz londonskog Hajd parka i London tauera, kao ni junske proslave rođendana poznate kao "Pozdrav bojama", koja se obavlja u javnosti i koju izvode pukovi britanske vojske i vojske Komonvelta.

Kako se navodi, iako kraljica neće obavljati kraljevske dužnosti narednih nedelja, radiće od kuće, odnosno lično će odgovarati na poruke svetskih lidera koji su izrazili saučešće zbog smrti princa Filipa.

Britanski mediji prenose da je princ Hari produžio boravak u Velikoj Britaniji zbog kraljičinog rođendana.

Kamila, vojvotkinja od Kornvala, posvetila je četiri izabrana naslova knjige princu Filipu sa porukom: "U sećanju na velikog čitalačkog partnera"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.