Održana proba za paradu 20. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana proba za paradu 20. oktobra

Proba za vojnu paradu koja će biti održana 20. oktobra povodom Dana oslobođenja Beograda održana je danas na aerodromu u Batajnici, a ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je sve građane da dođu, uveličaju proslavu i "vide koliko je napredovala njihova zemlja i vojska".

On je istakao da su danas u Beograd došli i piloti iz ruske aero grupe "Striži" koji će izvesti deo svog programa od čega neke tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvi put van teritorije Rusije.

"Naša publika će imati sjajnu priliku da se uveri u njihove letačke sposobnosti. Naše vazduhoplovstvo je snažno, napreduje i dugo niste mogli da vidite ovoliki broj vazduhoplova na jednon mestu, svi sposobni, u resursu i spremni", rekao je Vulin.

On je rekao da sve pripreme teku po planu i da građani imaju razloga da "budu ponosni na svoju vojsku".

Rukovodilac prikaza "Sloboda 2017" brigadni general Duško Žarković rekao je da je "ljudstvo izuzetno motivisano" i da će biti opremljeni najsavremenijom opremom.

"Moći će da se vidi ljudstvo iz projekta 1500 sa savremenom opremom, borbena sredstva i avioni MIG 29. Biće realizovana i vežba uz učešće pripadnika specijalne brigade, kopnene vojske i ratnog vazduhoplovstva", rekao je Žarković.

On je dodao da će u programu učestvovati 30 vazduhoplova, kao i da će u jednom od hangara biti izložena sva sredstva naoružanja Vojske Srbije koje će posetioci moći da razgledaju.

Na današnjoj probi prikazano je prinudno uzemljenje vazduhoplova koji su oteli teroristi i oštetili ga, nakon čega se pilot katapultirao.

Usledila je akcija traganja i spasavanja pilota, nakon čega teroristi zauzimaju objekte po aerodromu i nastaje talačka kriza.

Nakon toga, prikazano je dejstvo specijalnih jedinica koje diverzantskim prepadom sa zemlje i iz vazduha rešavaju talačku krizu.

Pored toga, prikazan je i nalet aviona, defile vojske, borbenih i policijskih vozila.

Iz Vojske apeluju da svi zainteresovani građani na paradu u petak dođu gradskim prevozom, jer na aerodromu i u okolini neće biti parkinga za privatna vozila.

Tri kapije na koje će posetioci moći da uđu na aerodrom biće otvorene 20. oktobra od 9 časova na strani na kojoj se nalazi put Batajnica - Nova Pazova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

[VIDEO REPORTAŽA] Bili smo na probi „Slobode 2017“

Izvor: TangoSix.rs, 17.Okt.2017

Odmah na početku da vam pomognemo u odluci.. Da li uzeti slobodan radni dan/pobeći iz škole i nervirati se u probijanju gužve oko Batajnice na putu ka aerodromu? Definitivno Da!. „Sloboda 2017“ nije aero-miting, neće leteti „sve što je moglo“ kao prilikom prethodne parade ali biće dovoljno...

Nastavak na TangoSix.rs...

"Striži", migovi...šta će sve Vojska pokazati VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 18.Okt.2017, 07:34

Beograd -- Proba za vojnu paradu koja će biti održana 20. oktobra povodom Dana oslobođenja Beograda održana je na aerodromu u Batajnici...Prikazano je nekoliko pokaznih vežbi antiterorističkih operacija, zatim nalet aviona, kao i defile vojske, ali i borbenih i policijskih vozila, navodi Sputnjik...Prilikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.