Odloženo sudjenje žandarmima

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo sudjenje žandarmima

BEOGRAD, 20. aprila 2015. (Beta) - Sudjenje žandarmima, osumnjičenim za napad na braću premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog, kao i pripadnika vojne jedinice "Kobre" tokom Parade ponosa 2014. godine, odloženo je u ponedeljak za 30. april.

Sudjenje je odloženo zbog sprečenosti sudije da dodje. Kako je rečeno u Višem sudu u Beogradu, sudija Svetlana Aleksić se razbolela.

Kako je objašnjeno, 30. aprila biće održan glavni pretres, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tada neće biti ispitivani svedoci. Tada će biti ispitani osumnjičeni žandarmi, dok će naknadno biti zakazano ispitivanje svedoka, medju kojima su i napadnuti Predrag Mali i Andrej Vučić.

Branilac jednog od optuženih žandarma, Vladimir Dozet kazao je da su on i drugi bili spremni za pretres i da mu nije jasno zašto sudjenje nije počelo.

Ovo je drugi put da se odlaže početak sudjenja. Prethodno ročište, koje je trebalo da bude 24. marta, odloženo je jer nekoliko okrivljenih nije na vreme dobilo optužni predlog i poziv za pretres.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva obuhvaćeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Oni su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju, s krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Optužnica ih tereti i za krivično delo zloupotrebe službenog položaja.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.