I Hrvatska sprema vojnu paradu

Izvor: Studio B, 18.Okt.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Hrvatska sprema vojnu paradu

iz hrvatskog Ministarstva odbrane procurila je informacija da će sličnu, a možda i veću paradu organizovati već iduće godine

Dan nakon vojne parade u Beogradu, gde je ugošćen ruski predsednik Vladimir Putin, iz hrvatskog Ministarstva odbrane procurila je informacija da će sličnu, a možda i veću paradu organizovati već iduće godine, na 20. godišnjicu akcije "Oluja", piše "Jutarnji list".

U hrvatskom Ministarstvu odbrane već duže vreme razmišljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kako da proslave jubilarnu godišnjicu akcije "Oluja", a kako prenosi Jutarnji list, najverovatnije je da će ona biti obeležena vojnom paradom.

Hrvatska-vojska.jpg

U paradi bi, prema sadašnjim planovima, učestvovali svi rodovi i sve institucije Oružanih snaga - od pešadije, artiljerije, inženjerije, helikopterskih eskadrila, mornarice, vazduhoplovstva do specijalnih jedinica, padobranaca.

Jutarnji navodi da lokacija održavanja parade još nije određena. Zbog specifičnosti terena, parada verovatno neće biti održana u Kninu, već negde u Dalmaciji.

Poslednja veća vojna parada u Hrvatskoj održana je 30. maja 1995. na tadašnji Dan državnosti na Jarunu, podseća zagrebački list.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.