I Hrvati organizuju vojnu paradu

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2014, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Hrvati organizuju vojnu paradu

Iz hrvatskog Ministarstva odbrane procurela je informacija da će i Hrvatska dogodine, na 20. godišnjicu "Oluje", da organizuje vojnu paradu, piše Jutarnji list.

Dan nakon spektakularne vojne parade na kojoj je u Beogradu ugošćen ruski predsednik Vladimir Putin, iz hrvatskog Ministarstva odbrane procurela je informacija kako će sličnu, a možda i veću, paradu Hrvatska organizovati već iduće godine, na 20. godišnjicu akcije Oluja.

Jedina nedoumica je mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << održavanja parade: Jarun je premali i parada će se verovatno održati negde u Dalmaciji, prenosi Jutarnji.

U paradi bi, prema sadašnjim planovima, učestvovali svi rodovi i sve institucije oružanih snaga, od pešadije, artiljerije, inžinjerije, helikopterskih eskadrila, mornarice, vazduhoplovstva do specijalnih jedinica, padobranaca. Jedini problem koji još nije rešen je lokacija održavanja parade, navodi list.

Vrlo verovatno da će se spektakl održati u nekom dalmatinskom gradu. Split se čini kao dobar izbor zbog pomorske vojne baze, ali to je trenutno samo spekulacija. Poslednja veća vojna parada koju je Hrvatska organizovala održana je 1995.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.