Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamenei: Odgovorne za napad u Iranu finansiraju Rijad i Abu Dabi

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamenei izjavio je danas da su izvršioce subotnjegnapada na vojnu paradu u gradu Ahvazu finansirali Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).

"Po raspoložim informacijama, taj kukaviči čin je delo istih onih pojedinaca koji, svaki put kad imaju problema u Siriji i Iraku, imaju podršku Amerikanca, a finansiraju ih Saudijska Arabija i UAE", izjavio je Hamnei. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Ajatolah nije naveo detalje o izvršiocima napada u kojem je ubijeno 25 ljudi, a ranjeno 70.

Iranske vlasti do sada ocenjuju da su napad sproveli arapski sekaratisti Huzistana, provincije čiji je Ahvaz glavni grad. Za sada se ne zna da li su te grupe prisutne u Siriji, kao što je Islamska država koja je preuzela odgovornost za napad. Međutim, Islamska država nije dala dodatna objašnjenja koja bi potvrdila tu tvrdnju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.