Stopirana podela još 100 stanova

Izvor: S media, 12.Avg.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stopirana podela još 100 stanova

Osim 288 stanova koji su otkupljeni po cenama ispod tržišnih, prema saznanjima Blica, još 100 stanova je pred otkupljivanjem, a za 212 koji su takođe dodeljeni u vreme Vlade Vojislava Koštunice korisnici nisu podneli zahtev za otkup.

Vlada Srbije sa Poreskom upravom i Direkcijom za imovinu trebalo bi da odluči šta će biti sa tih preostalih 312 stanova.

Na osnovu ugovora sa Direkcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za građevinsko zemljište Vlada Srbije obezbedila je 2003. godine 600 stanova.

U vreme Vlade Vojislava Koštunice uredba o korišćenju državne imovine izmenjena je tako da je omogućen otkup stanova i to na osnovu poreske cene koja je znatno niža od

tržišne.

Od tih 600 stanova 288 je već otkupljeno. Rešenja za ostatak stanova su stopirana prema preporuci Vlade Srbije.

Kako Blic saznaje, za 100 stanova je potpuno završena procedura. Za 212 nema preciznih podataka dokle su korisnici stigli u fazi otkupa. To znači da se možda vodi sudski spor jer korisniku stana neko od kolega osporava pravo na stan

ili korisnik nije, primera radi, u materijalnoj mogućnosti da otkupi stan.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.