Izvor: Glas javnosti, 31.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni bubnjevi DS i DSS

BEOGRAD - Izjava čelnika parlamenta Olivera Dulića da „dok je na čelu DSS-a Vojislav Koštunica, nema ni promila šanse da DS na bilo koji način sarađuje sa tom partijom“, u stranci aktuelnog premijera kažu - „primljena je k znanju“. Ali, dok iz DSS-a prete da će period prekida odnosa dveju stranaka potrajati, u Dulićevom kabinetu pravdaju se da uopšte nije bilo reči o ukidanju saradnje na svim nivoima, već o mogućnosti formiranja zajedničke vlade.

Potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << DSS-a Aleksandar Popović istakao je juče da je ta stranka „primila k znanju“ odluku DS-a o prekidu saradnje dve partije, koju je saopštio Dulić.

- Dulićeva izjava da je DS odlučila da više neće sarađivati sa DSS-om dok je na njenom čelu Koštunica predstavlja odluku i izbor DS-a - istakao je Popović i dodao da DSS „prima k znanju“ da su demokrate prekinule sa njima svaku saradnju i da će organi stranke odlučiti pod kojim uslovima će biti moguće obnoviti bilo kakvu saradnju sa DS-om.

Popović je primetio da će „prekid saradnje potrajati, jer su Koštunicu legitimni organi stranke izabrali da vodi DSS u naredne četiri godine“.

- Ne verujem da se ovom izjavom Dulić preporučuje da on lično izabere novog predsednika DSS-a, mada provejava ambicija da to bude ličnost po njegovom ukusu - rekao je Popović i ocenio da „sve to govori da Dulić ne sagledava baš najbolje svoju ulogu u srpskoj politici“.

Međutim, da je Dulićevu izjavu trebalo tumačiti samo kao nemogućnost saradnje u Nemanjinoj 11, tvrde u kabinetu čelnika parlamenta.

- Taj stav treba posmatrati u kontekstu pitanja koje je Duliću prethodno postavljeno, a glasilo je: Možete li zamisliti da bi DS, DSS i SPS mogli da formiraju vladu? Znači, reč je o toj saradnji, a ne o totalnom zamrzavanju odnosa - rekli su nam u Dulićevom kabinetu, uz napomenu da je on govorio u svoje ime, te da im nije poznato postoji li uopšte takva odluka vrha DS-a.

Dulicu , sada ti ne treba hrvatski prevodilac .Mislish da ces me razumeti , odlazi i vise se ne vracaj .Jovanovic , Dinkic, Djelic , Tadic , Sutanovac a ima ih jos , naravno tu i ti spadas , vreme vam je da idete u zaborav .Mada vs Srbija nikada zaboraviti nece .Bicete upisani u istoriju kao najsramnija imena.Zasluzili ste.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.