Odbijena žalba Nikitovića

Izvor: B92, 26.Jun.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena žalba Nikitovića

Beograd -- Okružni sud u Beogradu odbio je žalbu Aleksandra Nikitovića na prvostepenu presudu kojom je odbačena tužba za klevetu protiv novinara B92 Jugoslava Ćosića.

Aleksandar Nikitović, šef kabineta Vojislava Koštunice, u julu 2007. optužio je Ćosića za klevetu, jer je, kako je naveo u tužbi, u emisiji Poligraf TV B92, Dušana Mihailovića pitao da li je u kontaktu sa Stankom Subotićem Canetom, kao što su do skora u kontaktu sa njim bile i neke druge javne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ličnosti i funkcioneri, među kojima je pomenuo Aleksandra Nikitovića.

U vreme podnošenja tužbe Vojislav Koštunica bio je premijer, a Nikitović šef njegovog kabineta.

"Mislim da se od početka radi o jednom potpuno besmislenom postupku, koji je od početka, u suštini, imao za cilj pritisak na medije, ali Četvrti opštinski sud, kao i Okružni sud koji je potvrdio odluku suda kojom se tužba Aleksandra Nikitovića odbacuje, pokazao jedan snažan integritet, tim pre što mi je poznato da je bilo pritisaka iz kabineta da se ta tužba što pre procesuira”, kaže Jugoslav Ćosić, autor emisije "Poligraf”.

"Okrivljeni je reči koje su opisane u privatnoj tužbi izgovorio u autorskoj emisiji, kao novinar to pitanje je postavio javnoj ličnosti, a u cilju obaveštavanja i informisanja javnosti u stvari od javnog značaja" - stoji u obrazloženju odluke Okružnog suda.

Inače, Aleksandra Nikitovića u ovom procesu zastupala je advokatska kancelarija u kojoj je partner Aleksandar Simić, savetnik bivšeg premijera Vojislava Koštunice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.